Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Articole juridice » Afaceri, Crime si Procese celebre » RAZBUNAREA UNEI „AMAZOANE“: NOUA BARBATI EXECUTATI PRIN IMPUSCARE

RAZBUNAREA UNEI „AMAZOANE“: NOUA BARBATI EXECUTATI PRIN IMPUSCARE

  Publicat: 01 Jan 2008       32143 citiri       Sursa: Politia Romana - IGPR        Secţiunea: Afaceri, Crime si Procese celebre  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Descoperire de cont ce apare atunci cand titularul a efectuat prelevari superioare activelor existente sau limitei de credit acordate.
In noaptea de Craciun a anului 1989, pe un drum din apropierea Padurii Dayton Beach din statul nord-american Florida, a fost descoperit cadavrul unui barbat, ciuruit de gloante.

( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.
Persoana asupra careia s-a emis o cambie pe care este obligata sa o onoreze la scadenta. In situatia in care trasul nu accepta la
Document oficial, eliberat in conditiile legii, care da dreptul titularului sa fie incadrat in munca in Romania.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Ansamblu de cunostinte stiintifice si tehnice puse la dispozitia producatorilor agricoli, a fermierilor si a tuturor celor implicati in activitati cu profil agricol pentru a fi implementate in practica.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Grup de cuvinte prin care se individualizeaza si se identifica o persoana fizica in societate si familie.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal,
La scurt timp, acesta a fost identificat ca fiind Richard Mallory, 51 de ani, un "macho de macho", cunoscut pentru pasiunea sa pentru bautura si femei. La expertiza balistica, politistii au constatat ca arma crimei a fost un pistol - calibru 22 mm. Dupa un an, au fost descoperite, rand pe rand, cadavrele altor sase barbati. Toti au fost "executati" prin impuscare, apoi abandonati, in apropierea soselelor sau a unor drumuri de acces spre terenuri impadurite. Agentii FBI au banuit, de la inceput, ca seria varsarilor de sange este opera unor femei cu trasaturi de ucigase in serie. Mobilul omuciderilor nu era, insa, foarte clar.

„Portretele“ suspectelor pe pagina intai a ziarelor

In decembrie 1990, politistii federali au realizat primele portrete - vorbite ale "ucigaselor" prezumtive. Martorii oculari au afirmat ca era, intr-adevar, vorba de doua femei. Semnalmentele acestora au fost date, prompt, publicitatii, in principalele ziare, iar, curand, suspectele au fost recunoscute ca fiind Tyria Moore, 28 de ani si Ailleen Wuornos, 34 de ani. Doua femei cu orientare sexuala aberanta si care "haladuiau" inarmate prin orasele din statul Florida. Aileen Wuornos, nascuta in Rochester, Michigan, la 29 februarie 1956, era fiica unor adolescenti care s-au despartit, cu putin inainte de nasterea ei. Asa se face ca fetita, impreuna cu fratele ei, Keith, a ramas in grija mamei. Total lipsita de experienta, aceasta s-a dovedit, insa, incapabila sa o creasca, motiv pentru care, in martie 1960, Aileen a fost adoptata legal de bunici. In copilarie, ea a suferit arsuri grave, la nivelul fetei, iar, la varsta de 15 ani, a ramas insarcinata. Evident, nou-nascutul a fost abandonat, din start, la un camin din Detroit.

Prima detentie, dupa un act de bravada

Dupa o scurta perioada de deriva, Wuornos si fratele ei, Keith, au fugit de la bunicii care ii aveau in custodie. Curand, fata a inceput sa se prostitueze. In anul 1974, sub numele fals de Sandra Ketsch, femeia a fost inchisa, intr-un penitenciar din Colorado. Motivul?! A tras cu pistolul dintr-o masina in miscare si a condus fara permis .
In 1976, la intorcerea in Michigan, Aileen a fost arestata in Antrim County, pentru o fapta aparent minora. Ea a aruncat o minge de biliard in capul unui barman, motiv pentru care acesta a actionat-o in judecata . Cateva luni mai tarziu, "fratele Keith" a murit de cancer in gat, iar Aileen a incasat 10 mii de dolari, asigurarea lui de viata. Cu acesti bani si-a cumparat o masina noua si a inceput sa bata alte si alte drumuri din Florida, in cautarea unei vieti mai bune . Din pacate, insa, dupa un jaf cu mana inarmata, ea a infundat, din nou, puscaria. De asta data, in Edgewater. Printr-un anume concurs de imprejurari, Wuornos a fost, totusi, liberata, 13 luni mai tarziu.

Cavalcada arestarilor in serie
In mai 1984, incearca sa se foloseasca de cecuri false pentru a scoate bani dintr-o banca din Key West. Evident, este arestata din nou. Urmeaza, rand pe rand, alte perioade de detentie pentru furt de masini, conducere fara permis, rezistenta in fata fortelor de politie, obstructionarea justitiei. In plus, Aileen Wuornos a amenintat un barbat cu pistolul, somandu-l sa-i dea 200 de dolari. La sfarsitul anului 1986, Aileen Wuornos a cunoscut-o pe Tyria Moore, intr-un bar din Dayton. In scut timp, cele doua femei au devenit amante. A urmat un an de pasiune inflacarata. Dupa aceasta perioada de extaz, "valvataia" iubirii s-a stins. A ramas, insa, prietenia. Cele doua femei au continuat sa fie nedespartite. De aici incolo, aventurile infractionale ale "cuplului criminal" se multiplica cu viteza uluitoare. Aileen recurge la mai multe nume false si impreuna cu Tyria aduna infractiuni de toate culorile: de la conducere fara permis, pana la amenintari telefonice la adresa unor patroni sau angajati de supermarkerturi. In 1989, Aileen Wuornos se remarca din nou prin agresivitate si iritabilitate iesite din comun. Poarta , mereu, pistol asupra ei si isi iese foarte des din fire. Pentru a supravietui, lucreaza sporadic in baruri si in parcari de camioane. La 30 noiembrie 1989, un electrician in varsta de 51 de ani, Richard Mallory este dat disparut. In ziua urmatoare, masina acestuia este descoperita, aproape de Dayton Beach. In interior, politistii gasesc portofelul "disparutului" cu documentele personale, o sticla goala de vodka si mai multe prezervative. Pe 13 decembrie 1989, cadavrul Mallory apare, dupa cum am mai spus, in apropiere de Dayton Beach. Nici caracteristicile celor trei gloante, calibru 22 mm, extrase din pieptul victimei, nici alte urme nu i-au condus pe politisti la exterminator(oare). Cazul s-a arhivat si a ramas asa, pana la 1 iunie 1990, cand cadavrul gol al altui barbat a fost gasit, in Tampa. Pentru a-l "lichida", asasinul a "risipit", de asta data, 6 gloante. Dupa ce victima a fost identificata ca fiind David Spears, in varsta de 43 de ani, a aparut un al treilea cadavru. Tot gol - pusca. Barbatul cu o varsta de aproximativ 40 de ani a fost executat cu ... 9 gloante, ceea le-a sugerat politistilor ca mobilul crimei a fost razbunarea. Evident, combinata cu jaful. Curand, si acesta noua victima a fost identificata. Era vorba de Peter Siems, 65 de ani. Barbatul a fost vazut, pentru ultima oara, plecand de acasa sa - si viziteze niste rude din Arkansas. Masina lui a aparut, o luna mai tarziu, abandonata si avariata. Martorii oculari le-au declarat politistilor ca, anterior, au vazut, la bordul aceluiasi autoturism, doua femei: una blonda si alta cu par de culoare castanie. In baza semnalmentelor, s-a configurat portretul lor vorbit. Ca element suplimentar: femeia blonda era ranita si a lasat pe masina o urma bine conturata a mainii ei insangerate.

Numarul gloantelor ucigase, in crescendo

In noiembrie 1990, numarul barbatilor asasinati, in Florida, dupa acelasi stereotip, a ajuns la …9. Ziaristii au urmarit, indeaproape, cazul si au facut presiuni asupra sefilor politiei sa urgenteze descoperirea ucigaselor. Dupa publicarea portretului lor vorbit, politistii au primit patru apeluri telefonice. Oamenii de la celalalt capat al firului erau siguri ca cele doua femei erau Tyria Moore si Lee Blahovec (unul dintre multele pseudonime pe care si le-a luat Aileen Wuornos). Intre timp, pentru a face rost de bani, aceasta a continuat sa vanda obiectele de valoare furate de la victime. Asa se face ca, la 6 decembrie 1989, ea a vandut camera video si detectorul radar al lui Richard Mallory, in Dayton, apoi, a plecat spre Ormond Beach sa plaseze trusa cu ustensile furata de la Spears. La 9 ianuarie 1990, Aileen Wuornos a fost localizata si retinuta intr-un bar din Harbor Oaks, iar Tyria Moore a acceptat sa colaboreze cu politia, dupa ce politistii i-au asigurat protectia, ducand-o in Pennsylvania, la casa fratilor ei.

Spovedania tarzie a unei invinse

Sub presingul anchetatorilor, Aileen Wuornos a marturisit sase dintre cele noua asasinate prin impuscare, dar a sustinut "sus si tare" ca, de fiecare data, s-a aflat in legitima aparare, intrucat, toti barbatii ucisi au incercat sa o violeze. Aproape de sfarsitul lunii ianuarie 1990, ucigasa le-a dat unor cineasti, dezlegare, contra cost, sa faca un film inspirat din viata ei. La 30 ianuarie 1989, Aileen Wuornos a fost condamnata la pedeapsa capitala, iar executia a avut loc, in toamna anului 2002. Viata ei aventuroasa a inspirat o intreaga literatura si o bogata filmografie. In ultima pelicula, cea care intra, cu mult talent, in "pielea" amazoanei ucigase, este celebra actrita Charlize Teron.Citeşte mai multe despre:   Comentează: RAZBUNAREA UNEI „AMAZOANE“: NOUA BARBATI EXECUTATI PRIN IMPUSCARE
Jurisprudenţă

Decizia nr. 118/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 666 alin. (2) si (7) din Codul de procedura ci
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Decizia nr. 67/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Codul de Procedura penala si din Legea nr. 254
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Decizia C.C.R. nr. 743/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 511 alin. (1) pct. 8 din Codul de proce
Pronuntaţă de: Curtea ConstitutionalaŞtiri Juridice

MApN a modificat Instructiunile privind chemarea/rechemarea in activitate, in corpul ofiterilor, al maistrilor militari sau al subofiterilor
14 May 2019 | 354

Legislaţie

Ordinul nr. 500/2019 pentru modificarea si completarea Ghidului de finantare a Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electro
Publicat in Monitorul Oficial nr. 406 din 23.05.2019. ...

Ordonanta de urgenta nr. 30/2019 privind reorganizarea Ministerului Economiei
Ordonanta de urgenta nr. 30/2019 privind reorganizarea Ministerului Economiei in scopul exercitarii ...

Ordinul nr. 736/2019 privind aprobarea modului de administrare, finantare si implementare a AP-ECMO
Ordinul nr. 736/2019 privind aprobarea modului de administrare, finantare si implementare a actiunil ...