Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Articole juridice » Infractiuni Informatice » Jocurile video. Doar o risipa de timp si bani?

Jocurile video. Doar o risipa de timp si bani?

  Publicat: 30 Mar 2019       3612 citiri       Sursa: Groseanu Cristina-Mihaela        Secţiunea: Infractiuni Informatice  


Fie ca te afli in categoria celor care adora sau a celor care urasc jocurile video, nu esti singur! Acest subiect tinde sa trezeasca reactii extreme in randul oamenilor si cu greu se poate ajunge la un front comun.

Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Totalitatea elementelor naturale ale mediului ce pot fi folosite în activitatea umana: resurse neregenerabile – minerale si combustibili fosili -, regenerabile – apa, aer, sol, flora, fauna salbatica – si permanente – energie solara, eoliana, geotermala si a valurilor.

Dar de ce se intampla acest lucru? Haideti sa aflam!


Jocurile pe calculator au reusit sa castige din ce in ce mai multa popularitate in ultimii ani, in special in randul tinerei generatii. Acesta este doar unul din multitudinea de efecte ale evolutiei tehnologice, dar oare jocurile ne imbunatatesc viata sau doar o fac mai complicata?


Personal, consider ca jocurile video, ca orice alta forma de divertisment, ne pot ajuta sa ne imbunatatim viata, atat timp cat nu le folosim in mod excesiv. Astfel, la fel ca vizionarea unui film, lecturarea unei carti sau o plimbare in parc, acestea ne pot ajuta sa ne relaxam dupa o zi grea. Cine ar fi crezut ca ne putem deconecta pe noi insine prin conectarea unei console de jocuri?


Un alt mod prin care acestea ne fac viata mai buna este prin dezoltarea unor abilitati, precum viteza de reactie, imaginatia sau atentia distributiva. Conform unui studiu, jocurile video implica numeroase procese cognitive. Acest lucru inseamna ca jocurile pot avea acelasi efect asupra psihicului nostru, precum sportul are asupra fizicului.


Pe de alta parte, unele persoane sunt de parere ca jocurile video nu reprezinta nimic mai mult decat o risipa totala de resurse valoroase, avand argumente solide.


Un argument important impotriva jocurilor video consta in usurinta cu care acestea pot deveni o dependenta, un studiu numindu-le chiar un ``drog digital``. Desi denumirea ar putea fi exagerata, jocurile video pot fi daunatoare atunci cand sunt folosite excesiv, in aceeasi masura ca orice alt lucru ce creste nivelul de dopamina din creierul nostru.


Cu alte cuvinte, la fel ca pizza sau ciocolata, atunci cand sunt folosite in mod exagerat, jocurile video pot deveni un real pericol pentru noi. In timp ce prea mult zahar poate cauza obezitate, prea multe jocuri video pot cauza si ele probleme de sanatate, precum oboseala, migrene, sau chiar probleme de vedere pe termen lung.


Dar chiar daca avem capacitatea de a decide cat este prea mult pentru noi, cum ramane cu efectele jocurilor video ce nu pot fi controlate?


Un alt efect nedorit al jocurilor pe calculator se refera la pretul crescut al acestora, care poate reprezenta o problema, mai ales cand avem nevoie sa intretinem o dependenta. Iar daca resursele materiale sunt mai mult sau mai putin regenerabile, jocurile video ne rapesc si din timpul dedicat evolutiei noastre personale, in unele cazuri limitandu-ne si contactul social.


In acest caz, jocurile video nu mai sunt o simpla forma de relaxare, ci situatia devine diametral opusa, realitatea devenind o forma de evadare din mediul virtual.


In final, se pare ca, multumita evolutiei tehnologice, avem acum acces la un numar infinit de resurse . Depinde de noi daca alegem ca jocurile video sa fie un castig sau o risipa. Tu ce alegi?


Autor:Groseanu Cristina-Mihaela

Citeşte mai multe despre:    Jocuri video    Mediul Virtual

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan