Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Articole juridice » Intrebari si Raspunsuri Juridice » Angajarea mai multor persoane pe aceeasi functie, pe posturi diferite

Angajarea mai multor persoane pe aceeasi functie, pe posturi diferite

  Publicat: 03 Jan 2020       1105 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Intrebari si Raspunsuri Juridice  


Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Mi-ar fi de ajutor si as aprecia opinia dumneavoastra cu privire la situatia in care angajatorul decide sa angajeze o persoana care sa ocupe aceeasi functie ca cea ocupata de mine in prezent, fara a-mi fi adus la cunostinta acest lucru in prealabil, ci in prima zi de activitate a persoanei respective.

Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
1. Atributie exclusiva acordata unei persoane, unei functii sau unui organ.
Desemneaza orice persoana care este asigurata, in baza unei asigurari obligatorii sau facultative continue, impotriva unuia sau mai multor riscuri ce corespund ramurilor unui regim de securitate sociala care se aplica salariatilor.
1. Persoana careia ii apartine un drept sau ii revine o obligatie in mod direct. De exemplu, o persoana poate fi titulara a dreptului de proprietate, a dreptului de autor, a unui drept de creanta etc.
Reprezentare grafica, sintetica, a structurii organizatorice a unei unitati, cuprinzand compartimentele ei
Reprezentare grafica, sintetica, a structurii organizatorice a unei unitati, cuprinzand compartimentele ei
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.

Fiind o practica utilizata de acest angajator, urmeaza a mi se cere demisia, a fi concediata sau apelat la alte tertipuri si a fi "fortata" sa plec. Mentionez ca nu exista un temei real pentru a fi concediata, parcursul meu profesional a fost ireprosabil (exista si dovezi scrise in acest sens - mail-uri, rezultate) si nu au existat abateri disciplinare. Nu exista un regulament intern, nu au existat evaluari periodice ale activitatii prestate, nu am primit vreun feedback negativ cu privire la serviciile oferite.


Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.


Raspuns avocat specializat in dreptul muncii:


Angajatorul dumneavoastra poate, conform legii, data fiind prerogativa sa de a stabili organizarea si functionarea unitatii, infiinta mai multe posturi pentru aceeasi functie, fiecare post avand un salariat titular. Astfel, introducerea in organigrama a unui nou post pe functia ocupata de dumneavoastra nu incalca normele legale.

Nu pot fi, insa, angajati doi salariati pe acelasi post! Deci, va recomandam sa va aplecati atentia asupra modificarilor operate in organigrama.

Atata timp cat persoana respectiva a fost angajata cu respectarea conditiilor prevazute de lege nu i se poate imputa angajatorului decizia de a mai crea un post.

Cu toate acestea, in cazul unei incetari fortate a raporturilor dvs. de munca dupa cum anticipati, puteti strange probe in sensul existentei unei astfel de practici generale pentru a va folosi la dovedirea unei rele-credinte a angajatorului dvs. in fata instantei.


Citeşte mai multe despre:    Codul muncii    avocat dreptul muncii    avocat litigii de munca    cumul de functii    posturi diferite    organigrama

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Interdictia suprapunerii programului de lucru in cazul salariatilor cu mai multe locuri de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Calculul termenului de preaviz la concedierea salariatului. Aspecte practice si procedurale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Absenta salariatului de la locul de munca in situatii de urgenta familiala
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Conditiile si durata perioadei de proba. Noi obligatii in sarcina angajatorilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Codul muncii aplicabil 2023 | Descarca integral PDF
Sursa: MCP Cabinet avocati

CIM 2023. Model contract individual de munca 2023
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Concediul de maternitate si concediul de crestere a copilului. Aspecte practice
Sursa: MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Angajatorul are dreptul de a-si organiza activitatea insa aceasta nu inseamna ca prin reorganizare se poate modifica contractul individual de munca al salariatului
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.569/04.10.2017 a Curtii de Apel Galati

Restituirea, cu titlu de plata nedatorata, a drepturilor salariale incasate fara temei legal
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.410/14.06.2018 a Curtii de Apel Galati

Personalul didactic auxiliar si cel de conducere raspund disciplinar conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, iar nu in baza dispozitiilor Codului muncii
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 1045 din 28 noiembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Suceava, Sectia I civila

Reorganizarea activitatii prin desfiintarea doar a postului de director. Angajatorul nu a reusit sa dovedeasca masura reorganizarii societatii doar prin desfiintarea unui singur post de director
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 53/12.02.2018 a Curtii de Apel Galati

Paratul care a recunoscut pretentiile la primul termen de judecata la care partile sunt legal citate nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 64/15.02.2018 a Curtii de Apel Galati