din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2211 de useri online



Prima pagină » Articole juridice » Intrebari si Raspunsuri Juridice » Angajarea mai multor persoane pe aceeasi functie, pe posturi diferite

Angajarea mai multor persoane pe aceeasi functie, pe posturi diferite

  Publicat: 03 Jan 2020       1558 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Intrebari si Raspunsuri Juridice  


Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Mi-ar fi de ajutor si as aprecia opinia dumneavoastra cu privire la situatia in care angajatorul decide sa angajeze o persoana care sa ocupe aceeasi functie ca cea ocupata de mine in prezent, fara a-mi fi adus la cunostinta acest lucru in prealabil, ci in prima zi de activitate a persoanei respective.

Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
1. Atributie exclusiva acordata unei persoane, unei functii sau unui organ.
Desemneaza orice persoana care este asigurata, in baza unei asigurari obligatorii sau facultative continue, impotriva unuia sau mai multor riscuri ce corespund ramurilor unui regim de securitate sociala care se aplica salariatilor.
1. Persoana careia ii apartine un drept sau ii revine o obligatie in mod direct. De exemplu, o persoana poate fi titulara a dreptului de proprietate, a dreptului de autor, a unui drept de creanta etc.
Reprezentare grafica, sintetica, a structurii organizatorice a unei unitati, cuprinzand compartimentele ei
Reprezentare grafica, sintetica, a structurii organizatorice a unei unitati, cuprinzand compartimentele ei
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.

Fiind o practica utilizata de acest angajator, urmeaza a mi se cere demisia, a fi concediata sau apelat la alte tertipuri si a fi "fortata" sa plec. Mentionez ca nu exista un temei real pentru a fi concediata, parcursul meu profesional a fost ireprosabil (exista si dovezi scrise in acest sens - mail-uri, rezultate) si nu au existat abateri disciplinare. Nu exista un regulament intern, nu au existat evaluari periodice ale activitatii prestate, nu am primit vreun feedback negativ cu privire la serviciile oferite.


Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.


Raspuns avocat specializat in dreptul muncii:


Angajatorul dumneavoastra poate, conform legii, data fiind prerogativa sa de a stabili organizarea si functionarea unitatii, infiinta mai multe posturi pentru aceeasi functie, fiecare post avand un salariat titular. Astfel, introducerea in organigrama a unui nou post pe functia ocupata de dumneavoastra nu incalca normele legale.

Nu pot fi, insa, angajati doi salariati pe acelasi post! Deci, va recomandam sa va aplecati atentia asupra modificarilor operate in organigrama.

Atata timp cat persoana respectiva a fost angajata cu respectarea conditiilor prevazute de lege nu i se poate imputa angajatorului decizia de a mai crea un post.

Cu toate acestea, in cazul unei incetari fortate a raporturilor dvs. de munca dupa cum anticipati, puteti strange probe in sensul existentei unei astfel de practici generale pentru a va folosi la dovedirea unei rele-credinte a angajatorului dvs. in fata instantei.


Citeşte mai multe despre:    Codul muncii    avocat dreptul muncii    avocat litigii de munca    cumul de functii    posturi diferite    organigrama

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Model contract de munca 2024. CIM editabil 2024!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cand il preceda in mod direct repausul zilnic se adauga la repausul saptamanal
Sursa: MCP Cabinet avocati

Transportatorii rutieri nu pot transfera unor terte persoane responsabilitatea de a respecta perioadele de conducere si perioadele de repaus ale conducatorilor auto
Sursa: MCP Cabinet avocati

Concedierea Salariatilor. Modalitati de incetare a CIM si contestarea deciziei de concediere
Sursa: MCP Cabinet avocati

Interdictia suprapunerii programului de lucru in cazul salariatilor cu mai multe locuri de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Calculul termenului de preaviz la concedierea salariatului. Aspecte practice si procedurale
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Principiul non bis in idem in ceea ce priveste sanctiunile disciplinare
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti