Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Articole juridice » Dreptul Familiei » Lucruri inedite despre contractele prenuptiale

Lucruri inedite despre contractele prenuptiale

  Publicat: 11 May 2008       5657 citiri       Sursa: Timpultau.ro        Secţiunea: Dreptul Familiei  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Insa sunt foarte binevenite in cazul in care unul dintre soti detine o avere frumusica si nu este prea sigur ca partenerul lor nu ii ia pentru bani in loc de dragoste.

Asociatia internationala a transportului aerian
Tranzactia este un contract prin care partile termina un proces inceput sau preintampina un proces ce se poate naste (art. 1704 Cod Civil) prin concesii reciproce, .
Desfacerea casatoriei prin hotarare judecatoreasca, la cererea unuia sau ambilor soti, atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre ei sunt atat de grav si iremediabil vatamate, incat continuarea casatoriei este vadit imposibila pentru cel care cere desfacerea ei.
Asociatia internationala a transportului aerian
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Desfacerea casatoriei prin hotarare judecatoreasca, la cererea unuia sau ambilor soti, atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre ei sunt atat de grav si iremediabil vatamate, incat continuarea casatoriei este vadit imposibila pentru cel care cere desfacerea ei.
Daca la origini este o idee buna, unele contracte prenuptiale au ajuns sa fie monument de absurditate. Chicago-Sun Times da cateva exemple in acest sens: dreptul de a cere partenerului de a face teste antidrog. 100.000 de dolari pentru fiecare data cand partenerul inseala si este prins. Penalitati financiare daca sotul se uita la mai mult de un meci de fotbal pe perioada campionatului. Penalitati daca sotul refuza sa se duca in vacanta cu soacra.

Este clar ca nu la asemenea cereri s-au gandit cei care au pus bazele contractului prenuptial. Si cand vine vorba de vedete, iata ce castiga acestea dintr-un astfel de contract .

Liz Taylor si Larry Fortensky
In timp ce majoritatea contractelor prenuptiale stabilesc ce se intampla cu averile cand totul se sfarseste, Larry Fortensky a gasit un mod in care sa profite, literalmente, de casatoria sa. Conform termenilor din contractul cu Liz Taylor, Fortensky devine indreptatit la 1 milion de dolari dupa cinci ani de casnicie. Asta pentru ca Liz sa-l tina aproape, stiind ca sotul sau mai fusese casatorit de trei ori.

Tom Cruise si Katie Holmes
Se pare ca actrita Katie Holmes a gasit o cale sa-l tina langa ea pe mult ravnitul Tom Cruise. In contractul lor prenuptial scrie ca pentru fiecare an de casnicie, Holmes incaseaza 3 milioane de dolari. Daca insa casnicia trece de 11 ani, contractul devine nul iar in caz de divort dupa acesti ani, Holmes se alege cu jumatate din averea lui Cruise. Sa vedem acum ce planuri de viitor isi va face Cruise: banii - fata - sau banii.

Catherine Zeta-Jones si Michael Douglas
De data acesata lui Michael Douglas se pare ca ii era frica sa nu o piarda pe Catherine Zeta-Jones. Aceasta primeste 2.8 milioane de dolari pentru fiecare an de casnicie. Iata ce declara Zeta-Jones cand a fost intrebata despre aceasta intelegere: "Cred ca ideea de contract prenuptial este geniala. Cel putin de mine s-a avut foarte multa grija".

Keith Urban si Nicole Kidman
Urban castiga circa 640.000 de dolari pentru fiecare an cat ramane cu Kidman. Daca insa Urban, fost dependent de cocaina, este prins ca ia din nou droguri, nu primeste un cent din averea lui Kidman estimata la circa 150 milioane de dolari. De asemenea, mai scrie in contract ca ambii parteneri au drept la custodie comuna. Lucru bun din moment ce Nicole Kidman a anuntat ca este insarcinata.

Brad Pitt si Angelina Jolie
Daca Pitt nu a vrut sa incheie niciun contract prenuptial cu Jennifer Anniston, se pare ca a considerat necesar sa o faca in cazul lui Angelina Jolie. Conform contractului, Angelina primeste custodia copiilor in caz de divort. Nu se stie nimic despre latura materiala a contractului, insa cu siguranta ca Pitt si-a pus la adapost averea de 100 milioane de dolari.Citeşte mai multe despre:   Comentează: Lucruri inedite despre contractele prenuptiale
Jurisprudenţă

Analiza modului de individualizare a masurii disciplinare este de esenta controlului de legalitate, jurisdictia muncii neputand sa se rezume doar la a
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauze privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 416/2017, in sedinta publica din 27 ianuarie 2017

Sporul acordat nelegal nu poate fi recuperat de angajator daca intra sub masura amnistiei fiscale si in cazul in care datoria salariatului nu este sca
Pronuntaţă de: Tribunalul Galati Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 153/2017, in sedinta publica din 21 februarie 2017

Nu este vorba de creante afectate de termen suspensiv in cazul creantelor constatate prin hotarare judecatoreasca, intrucat acestea sunt, de la data p
Pronuntaţă de: Tribunalul Caras Severin Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 470/2017, in sedinta publica din 14 martie 2017Ştiri Juridice

O.U.G. de esalonare a platii drepturilor salariale restante pentru personalul din Justitie
12 Feb 2019 | 476

RIL admis: Stabilirea salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica
12 Feb 2019 | 636

RIL admis: Compensarea obligatiilor de intretinere datorate de fiecare parinte copilului care nu locuieste cu acesta
12 Feb 2019 | 440

Legislaţie

Regulamentul de organizare si functionare interna al Colegiului Psihologilor din Romania, din 24.11.2018
Hotararea nr. 4/2018 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare interna al Colegiu ...

Regulamentul de organizare si functionare al Institutului National de Sanatate Publica
In Monitorul Oficial nr. 108 din 12.02.2019 a fost publicat Ordinul nr. 82/2019 pentru aprobarea org ...

Regulamentul de constatare, notificare si sanctionare a abaterilor de la reglementarile emise in domeniul energiei aplicabil activitatii de investigat
Regulamentul de constatare, notificare si sanctionare a abaterilor de la reglementarile emise in dom ...