din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2231 de useri online



Prima pagină » Jurisprudenţă » Contencios Administrativ » Interpretarea art.7 alin.1 din Legea nr.554/2004. Consecinte.

Interpretarea art.7 alin.1 din Legea nr.554/2004. Consecinte.

  Publicat: 20 Jun 2007       1132 citiri        Secţiunea: Contencios Administrativ  


Expresie folosita in t. VIII, art. 146, C. proc. pen., partea generala,
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Activitate de lamurire, de stabilire a adevaratului inteles al unei opere spirituale.
Inlaturarea efectelor actului juridic civil, datorita ingratitudinii manifestate de cel gratificat sau a neexecutarii culpabile a unor sarcini asumate.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Legea suprema a unui stat care reglementeaza relatiile sociale fundamentale privind instaurarea, mentinerea si exercitarea puterii
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Este calea de atac ordinara prin care la cererea procurorului si a partilor interesate se asigura repararea erorilor din hotararile judecatoresti pronuntate in fond, constituind al treilea grad de jurisdictie.
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Interpretarea art.7 alin.1 din Legea nr.554/2004. Consecinte .Recurentul critica sentinta instantei de fond pentru gresita interpretare a art.7 alin.1 din Legea nr. 554/2004 in sensul respingerii actiunii de revocare a actelor emise de parata, ca inadmisibila.Curtea, examinand actele dosarului a stabilit ca inadmisibilitatea actiunii, sub cuvant ca nu au fost respectate dispozitiile art. 7 din Legea nr. 554/2004 este in contradictie cu motivarea insasi, care se refera la tardivitatea depunerii acesteia.Inadmisibilitatea actiunii, induce ideea lipsei dreptului subiectiv al recurentului-reclamant, de a promova o actiune in justitie, intemeiata pe dispozitiile Legii nr. 554/2004.Pe de alta parte, daca ar fi primit aceasta teza, ar fi incalcate implicit si dispozitiile art.3 Cod civil, dar si art.21 din Constitutie si art.6 ale C.E.D.O. privitoare la liberul acces la justitiei si dreptul la un proces echitabil solutionat de o instanta de judecata prevazuta de lege.Asa fiind, recursul a fost admis, casata sentinta instantei de fond, iar cauza trimisa spre rejudecare aceleiasi instante, in vederea efectuarii dovezilor cu respectarea art. 7 alin.1 din Legea nr. 554/2004.



Pronuntata de: Curtea de Apel Galati - Sectia CAF Decizie 54 (09.02.2006)


Citeşte mai multe despre:   
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Ştiri Juridice
Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...