Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Legislaţie » Diverse Domenii juridice » Legea 53/2019 privind unele masuri pentru studierea istoriei comunitatilor evreiesti din Romania

Legea 53/2019 privind unele masuri pentru studierea istoriei comunitatilor evreiesti din Romania

  Publicat: 24 Mar 2019       346 citiri        Secţiunea: Diverse Domenii juridice  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Legea nr. 53/2019 privind unele masuri pentru studierea istoriei comunitatilor evreiesti din Romania

Publicata in Monitorul Oficial nr. 222 din 21.03.2019

Exceptie de la dispozitiile unui act normativ,
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Exceptie de la dispozitiile unui act normativ,

Articolul 1


Prin derogare de la prevederile alin. (4) si (10) ale art. 24 din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, cu modificarile si completarile ulterioare, se declasifica hotararile clasificate adoptate, precum si documentele clasificate primite, realizate sau transmise de Consiliul de Ministri, Consiliul de Cabinet sau Consiliul de Stat in perioada 1938-1989, depozitate la Arhivele Nationale ale Romaniei si in arhiva Secretariatului General al Guvernului, privind comunitatile evreiesti si/sau formele de organizare ale acestora, Cultul Mozaic, respectiv organizatiile, societatile, asociatiile, asezamintele, fundatiile evreiesti/israelite/mozaice.


Articolul 2


Detinatorii documentelor ce contin informatiile clasificate prevazute la art. 1, precum si cei care detin copii ale acestora iau masuri pentru suprimarea marcajelor de clasificare si scoaterea informatiilor de sub incidenta reglementarilor protective prevazute de lege.


Articolul 3


Prin derogare de la prevederile art. 28 si 30 si ale anexei nr. 6 la Legea Arhivelor Nationale nr. 16/1996, republicata, documentele ce contin informatiile declasificate potrivit prevederilor art. 1 se pun imediat la dispozitia persoanelor interesate, la cererea acestora.Afişează Legea 53/2019 privind unele masuri pentru studierea istoriei comunitatilor evreiesti din Romania pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:    Informatii clasificate    Legea 53/2019    Arhivele Nationale ale Romaniei    Cultul mozaicComentează: Legea 53/2019 privind unele masuri pentru studierea istoriei comunitatilor evreiesti din Romania
Jurisprudenţă

Cazurile in care poate opera modificarea unilaterala a contractului individual de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara, Sectia Litigii de munca si Asigurari sociale, Decizia nr. 785

Hotararea CEDO in Cauza Bucur si Toma impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor OmuluiArticole Juridice

Clauza de confidentialitate
Sursa: EuroAvocatura.ro