din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2108 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 10.000 de euro, permisul auto pentru analfabeti

10.000 de euro, permisul auto pentru analfabeti

  Publicat: 11 Jul 2008       2896 citiri       Sursa: Curentul  


Peste 1.500 de persoane, intre care si soferi de tiruri si de transport persoane, au "promovat" examenul auto la Arges, permisul pentru analfabeti ajungand la 10.000 de euro, dupa cum reiese din declaratiile date procurorilor de persoanele cercetate in dosarul eliberarii frauduloase de permise auto in Arges.

Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Reprezinta o faza a procesului penal, constand in activitatea desfasurata de organele de urmarire penala
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Este activitatea procesuala exercitata de organele de urmarire penala sau de instanta de judecata in scopul scoaterii la iveala a unor obiecte sau inscrisuri care se afla ascunse, si care, daca ar fi descoperite ar contribui la aflarea adevarului intr-o cauza penala.
Descoperire de cont ce apare atunci cand titularul a efectuat prelevari superioare activelor existente sau limitei de credit acordate.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Calitate procesuala pe care o are faptuitorul odata cu declansarea procesului penal,
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
O parte dintre persoanele acuzate in acest dosar a inceput sa faca declaratii procurorilor, desi initial "profitasera" de dreptul lor de a nu declara nimic. "In acest sens, urmarirea penala a relevat ca sunt peste 1.500 de persoane care, ca urmare a activitatii infractionale cercetate in acest dosar, au beneficiat de obtinerea frauduloasa a permisului de conducere", este concluzia anchetatorilor.

Procurorii mai arata, in actele trimise instantei, ca in urma perchezitiei de la sediul Serviciului Permise Auto Arges din 16 iunie s-au gasit 13 chestionare cu intrebari pentru obtinerea permisului de conducere corespunzator categoriei B si 14 chestionare cu intrebari pentru categoria C, pe care erau insemnate raspunsurile corecte, printr-un punct aplicat cu carioca in dreptul unora dintre enunturile intrebarilor continute de respectivele chestionare.

"Cu privire la aceste inscrisuri, invinuitul Mihai Craciun a confirmat (prin declaratiile date la 18 si 19 iunie) ca acele chestionare au fost utilizate incepand cu luna ianuarie 2006 de catre membrii gruparii infractionale din care fac parte si Codrut Gheorghe Vlascenu, Daniel Zidaru, Vasile Voinea, pentru a facilita anumitor candidati (...) promovarea frauduloasa a probei de sala", se mai arata in dosarul eliberarii frauduloase de permise auto in Arges.

Bani ascunsi in halatul de baie

Si la perchezitia de la domiciliul sefului Serviciului Permise Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, anchetatorii au descoperit lucruri inedite. Surse judiciare au declarat ca Vlasceanu a incercat sa ascunda banii in cele mai "surprinzatoare" locuri, pana si in halatul de baie.

Politistul Mihai Craciun a declarat procurorilor ca cel putin doi ofiteri, Vasile Voinea si Daniela Zidaru, se "ingrijeau" de candidatii speciali. "Unul dintre examinatori avea sarcina de a indica respectivilor candidati sa ocupe in sala de examen anumite locuri prestabilite, iar un alt examinator (de regula, Daniel Zidaru sau Vasile Voinea) le punea la dispozitie chestionarele pe care erau insemnante raspunsurile corecte", a spus acesta procurorilor.

"Acelasi invinuit a mentionat ca, pentru racolarea candidatilor care beneficiau de acest tratament preferential, functiona o intelegere intre functionarii de la Serviciul Permise Auto Arges si ceilalti membri din grupare care racolau persoane interesate sa obtina permisul de conducere, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 700 de euro si 4.500 de euro, ajungand uneori chiar la 10.000 de euro in cazul candidatilor analfabeti", se mai precizeaza in actele procurorilor.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...