din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2025 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DNA Ploiesti: Trimitere in judecata pentru frauda fonduri SAPARD - 291.000 euro

DNA Ploiesti: Trimitere in judecata pentru frauda fonduri SAPARD - 291.000 euro

  Publicat: 17 Dec 2012       2460 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Persoana sau grup de persoane care desfasoara anumite activitati conform obiectului de activitate si cu care banca intra in contact.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a inculpatului MIHAESCU STEFAN CRISTIAN, director in cadrul unui agent economic privat, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele:

(numita si imperfecta). Reglementata in cap. III, t. II, art. 31, C. pen., partea generala. Potrivit legii, ea consta in determinarea, inlesnirea sau ajutarea in orice mod, cu intentie, la savarsirea din culpa de catre o alta persoana,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
(numita si imperfecta). Reglementata in cap. III, t. II, art. 31, C. pen., partea generala. Potrivit legii, ea consta in determinarea, inlesnirea sau ajutarea in orice mod, cu intentie, la savarsirea din culpa de catre o alta persoana,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Expresie folosita in t. VIII, art. 146, C. proc. pen., partea generala,
Reprezentanta, filiala sau sucursala a unei institutii sau intreprinderi
Parte intr-un contract de finantare care, in baza legii sau in baza unui alt contract de finantare la care a avut calitatea de contractor, finanteaza realizarea unui obiectiv, stabilind conditiile in care cealalta parte (beneficiarul propriu-zis al finantarii) va realiza contractul ce se incheie in acest scop (conform Ordonantei Guvernului nr. 59/1997).
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Unitate productiva din cadrul industriei prelucratoare, indeosebi din industria textila, alimentara, a materialelor de constructii etc.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Desemneaza o invitatie publica adresata de catre AM/OI unei categorii clar identificate de solicitanti, in vederea depunerii cererilor de finantare pentru proiecte, in cadrul unui domeniu de interventie al axelor prioritare din Programul Operational Regional 2007-2013 sau din Programele Operationale Sectoriale.
Este formata din persoanele asociate sub diferite forme, pe baza unor interese comune, si care isi dedica timpul, cunostintele si experienta pentru a-si promova si apara drepturile si interesele;
Prevazut in sectiunea II, cap. II., t. I, C. proc. pen., partea generala
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Forma a vinovatiei , reglementata in cap. I , t. II, art. 19, C. pen., partea generala.Legea arata ca fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:
Este parte in procesul penal alaturi de inculpat, partea vatamata si partea responsabila civilmente, care exercita actiunea civila in cadrul procesului penal.
Totalitatea regulilor obligatorii privind executarea hotararilor.
Prevazut in sectiunea II, cap. II., t. I, C. proc. pen., partea generala
inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
(In sensul Legii 10 din 2001). Orice teren si/sau constructie situat in intravilan, cu oricare din destinatiile avute la data preluarii, precum si orice bun mobil devenit imobil prin incorporare in aceasta constructie,
Cristian Brian - membru al Parlamentului Romaniei.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Stefan al V-lea Lacusta (1508-1540) a fost domn al Moldovei intre 18 septembrie 1538 - decembrie 1540, fiind nepotul lui Stefan cel Mare, dupa fiul sau cel mare, Alexandru casatorit cu Margareta Dragffy, fiica Voievodului Transilvaniei Bartolomeu Dragfi de Beltiug.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

- participatie improprie la infractiunea de folosire sau prezentare de documente false avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene si
- participatie improprie la infractiunea de inselaciune in conventii cu consecinte deosebit de grave.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
La data de 20 septembrie 2005, intre Agentia SAPARD (actuala Agentie de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit), in calitate de Autoritate Contractanta si S.C. DIAVIST PRODUCT SRL comuna Filipestii de Padure, judetul Prahova, in calitate de Beneficiar, a fost incheiat un contract de finantare din fonduri SAPARD pentru punerea in practica a proiectului intitulat ``Investitie noua, fabrica de preparate din carne in comuna Magureni, judetul Prahova``.
Dupa derularea procedurilor de achizitii in cadrul acestui proiect, la data de 6 aprilie 2006, beneficiarul proiectului a incheiat cu o firma germana, reprezentata in Romania de inculpatul Mihaescu Stefan Cristian, un contract de vanzare cumparare avand ca obiect achizitionarea de echipamente tehnologice pentru pregatire procesare si procesare carne. Pentru atribuirea acestui contract, la licitatie au mai depus oferte, pe langa firma germana, o societatea comerciala controlata de inculpat si o alta societate comerciala din Italia.
Pentru a putea controla castigarea licitatiei de catre firma germana pe care o reprezenta, toate ofertele au fost puse la dispozitia reprezentantului legal al societatii beneficiare a fondurilor europene de catre inculpatul Mihaescu Stefan Cristian care cunostea faptul ca oferta firmei din Italia si scrisoarea de intentie din partea acesteia sunt documente fictive, intrucat respectiva societate nu a avut nicio legatura cu proiectul, iar reprezentantii sai nu au recunoscut participarea la procedura de achizitie.
Toata documentatia referitoare la procedura de achizitie a fost depusa de reprezentantul firmei beneficiare la Agentia SAPARD - actualul Centru Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 3 Sud Muntenia Targoviste, judetul Dambovita fara sa cunoasca faptul ca licitatia a fost trucata de inculpat.
In aceasta modalitate, firma beneficiara a proiectului a incasat pe nedrept suma totala de 1.019.387,65 lei (echivalentul a aproximativ 291.253 euro), reprezentand fonduri SAPARD si fonduri de la bugetul national, suma cu care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Bucuresti s-a constituit parte civila in cauza.
In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui bun imobil apartinand inculpatului Mihaescu Stefan Cristian .

Facem precizarea ca inculpatul Mihaescu Stefan Cristian a mai fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru fapte similare.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Dambovita.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Tribunalul Dambovita    SAPARD    Fonduri europene    DNA    Trimitere in judecata    Inselaciune

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

9 decembrie 2014: Decrete de numire si eliberare din functie, judecatori si procurori
10 Dec 2014 | 2364

Fostul comisar sef al Garzii Financiare Dambovita trimis in judecata de procurorii DNA
11 Jun 2014 | 1918

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 277 din 15.04.2014
18 Apr 2014 | 1389

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 95 din 06.02.2014
07 Feb 2014 | 1251

Cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna decembrie 2013, altele decat cele deja mediatizate
07 Jan 2014 | 4280

Procuror in cadrul PICCJ trimis in judecata pentru trei infractiuni de trafic de influenta
18 Dec 2013 | 1694



Articole Juridice

Concedierea salariatilor. Consecintele nerespectarii termenului de preaviz
Sursa: Avocat Andrei-Gheorghe Gherasim

[Av. Muncii] Suspendarea termenului de preaviz in cazul concedierii salariatilor
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Romania poate ramane fara fondurile de preaderare pentru agricultura
Sursa: Ziua

Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala
Sursa: CartiAgricole.ro

Jurisprudenţă

ICCJ - Decizia nr. 14/2019 dispozitiile art. 43 alin. (2) din Codul penal presupun ca toate infractiunile concurente sa fie savarsite dupa condamnarea definitiva neexecutata sau executata partial
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia C.C.R. nr. 110/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 18^1 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ: Cererile de admitere a creantelor, altele decat cele ale salariatilor, trebuie sa fie depuse la tribunal in termenul fixat prin hotararea de deschidere a procedurii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 72/2018

Distinctie intre criteriile de recunoastere a grupei I de munca (conditii speciale) anterior si ulterior intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000
Pronuntaţă de: Tribunalul Dambovita Sectia I Civila nr. 142/2017, Sentinta civila nr. 142/2017, in sedinta publica din data de 26.01.2017