din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1819 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Cum pot fi imbunatatite instrumentele Europei de prevenire a extremismului violent?

Cum pot fi imbunatatite instrumentele Europei de prevenire a extremismului violent?

  Publicat: 28 Jan 2013       1519 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Prin organizarea unei conferinte la nivel inalt la 29 ianuarie 2013, la Bruxelles, se urmareste gasirea unor raspunsuri la aceasta intrebare, pe baza activitatii desfasurate de catre experti si practicieni din cadrul Retelei pentru sensibilizarea publicului cu privire la radicalizare (RAN), lansata in 2011 de comisarul UE pentru afaceri interne, doamna Cecilia Malmstrom.

inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul,
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra libertatii persoanei,
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Orice forma de violenta fizica, psihologica sau sexuala, care pune in pericol siguranta si bunastarea unui membru al familiei si/sau recurgerea la forta fizica ori emotionala, inclusiv violenta sexuala, in cadrul familiei sau gospodariei.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.

Propunerile de politica includ participarea politiei locale la actiuni de formare pentru a fi pregatita sa detecteze semnele de radicalizare in extremism violent si oferirea de programe de deradicalizare sau de iesire a membrilor gruparilor extremiste din gruparile din care fac parte . Conferinta isi propune ca activitatile UE impotriva extremismului sa treaca la un nivel superior, reunind, in acest sens, persoanele care lucreaza pe teren cu ministri, cadre universitare si autoritati locale.

``Extremismul violent reprezinta una dintre cele mai mari amenintari la adresa securitatii cetatenilor UE. Reprezinta un motiv de preocupare tot mai mare si mai important pentru securitatea interna. Intr-o anumita masura, amenintarea terorista nu mai provine de la grupari organizate, ci de la persoane, care sunt mai greu de detectat, si ale caror actiuni sunt mai greu de prevazut. Se pot invata multe de la profesionistii din linia intai, iar recomandarile acestora le ofera factorilor de decizie instrumente importante, precum si sugestii concrete in ceea ce priveste combaterea extremismului``, a declarat doamna comisar Cecilia MalmstrA�m.

``Nu vom eradica extremismul violent fara a aborda si propaganda populista si demagogica prin care se pregateste terenul pentru violenta motivata ideologic din Europa``, a adaugat doamna comisar MalmstrA�m. ``O asemenea influenta asupra parlamentelor nationale pe care o au in prezent fortele extremiste si populiste nu a mai existat de la al Doilea Razboi Mondial. Este necesar ca un numar mai mare de lideri europeni sa isi exprime opozitia fata de escaladarea extremismului. Trebuie sa avem curajul de a lua atitudine si de a ne proteja valorile europene comune``.

Persoanele cele mai in masura sa abordeze fenomenul extremismului violent sunt cele aflate in contact direct cu persoanele sau grupurile vulnerabile. Pretutindeni in Europa exista persoane care lucreaza pe teren, cercetatori, cadre didactice si lideri ai comunitatilor care incearca sa identifice si sa acorde asistenta persoanelor expuse riscului de a deveni radicalizate si de a comite acte de violenta . In cadrul conferintei la nivel inalt, aceste persoane care lucreaza pe teren isi vor uni fortele cu ministrii de justitie sau de interne din Belgia, Cipru, Franta, Irlanda, Italia, Letonia, Norvegia si Suedia, precum si cu reprezentanti ai altor tari .

Din Reteaua pentru sensibilizarea publicului cu privire la radicalizare fac parte experti si practicieni de prima mana, activitatea acestora din cadrul retelei desfasurandu-se in cadrul a 8 grupuri de lucru, axate pe chestiuni legate de: politie si asigurarea respectarii legii; vocile victimelor terorismului; internet si mijloacele de comunicare sociale; prevenire; deradicalizare; inchisori si eliberare conditionata; sanatate; dimensiunea interna si externa. Grupurile de lucru au elaborat 15 recomandari in trei domenii principale: experientele si lectiile invatate de catre actorii locali in ceea ce priveste prevenirea extremismului violent; rolul diasporei in prevenirea extremismului violent; comunicare si contracararea mesajelor prin intermediul internetului.

Printre propunerile care urmeaza sa fie discutate la conferinta se numara si cele referitoare la sprijinirea victimelor terorismului sa isi impartaseasca experientele prin care au trecut, acest lucru reprezentand un instrument puternic de preventie; la angrenarea fostilor extremisti pentru demantelarea mesajelor extremistilor violenti si la utilizarea de resurse din cadrul societatilor de relatii publice si a industriei filmului pentru a crea mesaje de contracarare a extremismului violent si a sprijini promovarea eficace de mesaje alternative online.



Citeşte mai multe despre:    Extremism

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

BNR a stabilit rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite pentru 24 noiembrie-23 decembrie 2023
22 Dec 2023 | 417

BNR: Lansare moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Vladimir Ghika
22 Dec 2023 | 454

Zilele libere din 2024, acordate conform Codului muncii
19 Dec 2023 | 1165

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 439

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 53860

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 13558



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Alocatia de stat pentru copii in anul 2024. Conditii de acordare si valoare alocatie
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti