din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1758 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Peste o suta de avocati internationali ai CMS s-au intalnit la Bucuresti pentru a vorbi despre tehnologie si afaceri

Peste o suta de avocati internationali ai CMS s-au intalnit la Bucuresti pentru a vorbi despre tehnologie si afaceri

  Publicat: 01 Mar 2013       1679 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


La sfarsitul saptamanii trecute, aproximativ 120 de avocati, parteneri si asociati cu specializare in dreptul tehnologic si comercial din cadrul mai multor birouri ale firmei internationale de avocatura CMS s-au intalnit la Bucuresti, in cadrul intalnirii anuale de training sectorial a companiei.

( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Indicator care masoara rezultatele la nivel microeconomic, reprezentand volumul incasarilor din activitatea proprie intr-o perioada de timp, incasari efectuate la pretul pietei.
Denumire data monedei unice europene.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.

Atrasi de vizita in capitala Romaniei, unul dintre principalele hotspot-uri tehnologice in plina dezvoltare din Europa, din echipa CMS au facut parte avocati de top in dreptul tehnologic, reprezentand birouri din intreaga lume, inclusiv Londra, Munchen, Paris si Beijing.
"Sunt foarte emotionat sa vizitez Bucurestiul pentru acest set de reuniuni. Cred ca acesta este un loc minunat sa ne intalnim si sa discutam despre tehnologie, avand in vedere ca Romania are o piata tehnologica care se dezvolta foarte rapid si atrage unii dintre cei mai importanti jucatori in domeniu, inclusiv unii dintre clientii nostri cheie, cum ar fi Siemens, IBM, Orange si Amazon," a declarat
Dr. Ralf Dierck, seful grupului de lucru pentru IT, mass media si telecomunicatii (TMT) al CMS.
Practica CMS in domeniu IT, mass media si telecomunicatii este, in esenta, una la nivel international. Aceasta inseamna ca avocatii lucreaza frecvent la multiple tranzactii transfrontaliere, in stransa legatura cu alte birouri CMS.
"La CMS suntem foarte axati pe domeniul in care lucram si pe felul in care ne organizam. Experienta unui avocat TMT trebuie sa fie extinsa, in scopul de a-si consilia cat mai bine clientii din domeniu, acoperind o gama larga de servicii de la consultanta juridica privind tranzactiile, cum ar fi M&A, la consiliere comerciala si juridica in domenii precum concurenta, reglementari, IP, protectia datelor si consiliere juridica in domeniul litigiilor", a explicat John Fitzpatrick, avocat international si seful departamentului de Tehnologie al CMS Romania.
``Suntem foarte multumiti ca un eveniment de asemenea importanta ca intalnirea anuala internationala a CMS pe teme de tehnologie, media si telecomunicatii a avut loc la Bucuresti. Este o recunoastere a importantei pe care reteaua internationala CMS o acorda Romaniei si acestei regiuni in mod special", a declarat Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Romania.


Forta echipei internationale a CMS in domeniul TMT rezida in trei factori principali: in primul rand, prezenta avocatilor CMS in fiecare jurisdictie, acestia acoperind o gama larga de servicii juridice; in al doilea rand, dar la fel de important, este faptul ca birourile CMS nu sunt birouri satelit sau firme partenere cu legaturi limitate, ci sunt operatori importanti in propriile lor jurisdictii cu o paleta foarte larga de servicii, incluzand domeniul TMT; si, in cele din urma, este vorba despre nivelul de expertiza in ceea ce priveste industria - CMS avand parteneri specialisti si experti in cadrul firmei in multe jurisdictii din centrul si estul Europei, precum Ungaria, Polonia, Rusia si Ucraina.
"CMS este intr-o crestere rapida in acest domeniu, la fel ca si practica - atat in pietele emergente din centrul si estul Europei, precum si pe pietele vest-europene deja existente - si suntem deosebit de fericiti in aceasta privinta. Ceea ce cautam sa facem acum este sa continuam intr-adevar dezvoltarea acestei practici comune, precum si ceea ce am construit pana acum pentru clientii nostri importanti, stiind ca, si pe mai departe, avem posibilitati imense de dezvoltare precum si clienti extraordinari pentru care am putea sa lucram,`` a declarat Chris Watson, seful departamentului de consultanta in domeniul Telecomunicatiilor al biroului CMS din Marea Britanie, aflat pe locul sase in topul mondial al avocatiilor din domeniul telecomunicatiilor.
Sambata, echipa CMS s-a bucurat si de prezenta astronautului roman, Dumitru-Dorin Prunariu, care a zburat in spatiul cosmic la bordul navetei Soyuz 40. Prunariu a vorbit despre importanta lucrului in echipa in misiunile spatiale, precum si despre relevanta experientelor sale din perspectiva industriei tehnologice din zilele noastre.

CMS este lider european in furnizarea de servicii juridice in 28 de jurisdictii, cu 53 de birouri in Europa, Rusia, China, Africa de Nord si America de Sud. CMS a fost infiintat in 1999, iar astazi este alcatuit din 750 de parteneri si peste 2.800 de avocati. CMS are sediul in Frankfurt, Germania. In 2011, CMS a inregistrat o cifra de afaceri combinata de 808 m euro.
Clientii aleg CMS deoarece are reteaua cea mai extinsa din Europa . CMS furnizeaza solutii locale, adaptate diferitelor sectoare industriale si asigura managementul proiectelor globale, iar echipele sale de specialisti adauga valoare proiectelor, oriunde s-ar derula acestea.



Citeşte mai multe despre:    Avocati    Afaceri

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 1515

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 2126

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1969

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 1380

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 1147

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1926



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Model contract de munca 2024. CIM editabil 2024!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Contestarea deciziei de pensionare conform Noii Legi a Pensiilor (Legea 360/2023)
Sursa: MCP Cabinet avocati

Concedierea Salariatilor. Modalitati de incetare a CIM si contestarea deciziei de concediere
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Reorganizarea activitatii prin desfiintarea doar a postului de director. Angajatorul nu a reusit sa dovedeasca masura reorganizarii societatii doar prin desfiintarea unui singur post de director
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 53/12.02.2018 a Curtii de Apel Galati

Cerere accesorie de acordare cheltuieli de judecata. Conditiile pentru reducerea cheltuitelor de judecata reprezentand onorariu expert
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 111/11.03.2020

Anulare act administrativ. Calitate procesuala pasiva. Introducerea in cauza a altor subiecte de drept
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia contencios administrativ si fiscal, Sentinta nr. 19/14.04.2020

Indemnizatie pentru cresterea copilului. Venituri din activitati independente. Mod de calcul. Stabilirea venitului net prin scaderea impozitului pe venit. Data incetarii realizarii veniturilor din avocatura
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 640/7.09.2020