Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Copiii migranti sunt mai susceptibili sa ajunga in scoli slabe

Copiii migranti sunt mai susceptibili sa ajunga in scoli slabe

  Publicat: 11 Apr 2013       1032 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Potrivit unui nou studiu comandat de Comisia Europeana, copiii migranti nou-sositi sunt mai susceptibili sa sufere de pe urma segregarii si sa ajunga in scoli mai slab dotate, ceea ce duce la scaderea performantelor si la o probabilitate ridicata ca acesti copii sa abandoneze prematur scoala.

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.

Studiul propune statelor membre sa le asigure copiilor migranti un sprijin educational specific, cum ar fi profesori specializati si implicarea sistematica a parintilor si a comunitatilor, pentru a le facilita integrarea.

Studiul examineaza politicile nationale in favoarea copiilor migranti nou-sositi din 15 tari care au cunoscut recent valuri considerabile de imigratie: Austria, Belgia (comunitatea de limba flamanda), Republica Ceha, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Tarile de Jos, Norvegia, Suedia si Regatul Unit. Autorii studiului constata ca Danemarca si Suedia ofera cel mai bun model, bazat pe asigurarea unui sprijin specific si a unui nivel rezonabil de autonomie a scolilor. Celelalte tari au tendinta de a se concentra doar asupra unuia dintre aceste aspecte, nereusind astfel sa obtina rezultate mai bune in ceea ce priveste integrarea copiilor migranti.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, a declarat: ``Toti copiii, din orice mediu ar proveni, merita sanse egale in materie de educatie, pentru a dobandi competentele de care vor avea nevoie in viata si pentru a-si imbunatati perspectivele de cariera. Este necesar sa obtinem rezultate mai bune in acest sens in Europa si sa acordam mai mult sprijin grupurilor vulnerabile. Trebuie sa schimbam etosul care exista inca in multe scoli. Elevii care au crescut in tara in care studiaza sunt primii care trebuie sa se adapteze la copiii migranti si ar trebui incurajati sa ii primeasca cum se cuvine pe acesti copii, iar pentru aceasta avem nevoie de sprijinul parintilor. Daca nu luam masuri, riscam sa cream un cerc vicios in care lipsa de oportunitati duce la rezultate scolare slabe si la un risc mai mare de somaj si de saracie.

Analiza din cadrul studiului evidentiaza importanta autonomiei scolilor si a unei abordari holistice privind sprijinul educational pentru noii copii migranti; aceasta include sprijin lingvistic si academic, implicarea parintilor si a comunitatii, precum si o educatie interculturala. Potrivit studiului, scolile ar trebui sa evite atat segregarea, cat si selectionarea prematura a elevilor pe baza competentelor, intrucat acest lucru poate fi in dezavantajul copiilor migranti, care se adapteaza la o limba noua. Studiul mai subliniaza si necesitatea de a ameliora monitorizarea si realizarea de statistici cu privire la accesul, participarea si performanta copiilor si a elevilor migranti.

Concluziile studiului reflecta statisticile furnizate de Programul international al OCDE pentru evaluarea elevilor (PISA), care evalueaza competentele si cunostintele tinerilor in varsta de 15 ani. OCDE a constatat ca, in 2010, 25,9% dintre copiii din Europa nascuti in strainatate si-au abandonat prematur studiile sau formarea profesionala, comparativ cu 13% in cazul copiilor nascuti in tara.Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    ImigrantiComentează: Copiii migranti sunt mai susceptibili sa ajunga in scoli slabe
Alte titluri

A fost modificata legea privind sistemul unitar de pensii publice. Schimbari cu privire la stagiile de cotizare ale personalului din unitatile miniere.
18 Jul 2019 | 133

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 200

Au fost alesi noii conducatori ai principalelor institutii europene
02 Jul 2019 | 117

Comisia de la Venetia a adoptat „Parametrii privind relatia dintre majoritate si opozitie intr-o democratie”
25 Jun 2019 | 139

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 25 iunie 2019
25 Jun 2019 | 130

Presedintele Romaniei a participat la reuniunea Consiliului European (Bruxelles, 20-21 iunie 2019)
22 Jun 2019 | 88Articole Juridice

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior – pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Drepturi noi sau extinse ale cetatenilor in contextul implementarii GDPR – Partea I
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Repausul saptamanal al lucratorilor nu trebuie acordat in mod necesar in ziua urmatoare unei perioade de sase zile consecutive de munca
Sursa: MCP Cabinet avocati

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 222/2019 asupra initiativei legislative a cetatenilor intitulate "Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 140/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 139/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru completarea OG 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Modificarea unilaterala a contractului individual de munca respecta Codul muncii in ipoteza in care prin actul modificator se urmareste a se reintra in legalitate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauze privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 220/2017, in sedinta publica din 18 ianuarie 2017