Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Asociat si administrator al unei societati comerciale cercetat de procurorii DNA pentru dare de mita

Asociat si administrator al unei societati comerciale cercetat de procurorii DNA pentru dare de mita

  Publicat: 10 May 2013       1375 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
1. Persoana fizica membra a unei societati comerciale care, pe baza unui contract, convine sa contribuie cu bunuri,
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza cercetari fata de inculpatul VARGOLICI DANIEL, asociat si administrator al unei societati comerciale, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Prevazut in sectiunea II, cap. II., t. I, C. proc. pen., partea generala
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, la data de 6 mai 2013, inculpatul Vargolici Daniel a promis suma de 15.000 euro unui subofiter care lucreaza la Biroul Rutier de la Politia Municipiului Buzau (denuntator in cauza) pentru ca acesta sa nu indeplineasca formalitatile legale de constatare a infractiunilor savarsite de inculpat la regimul circulatiei. Inculpatul Vargolici Daniel fusese depistat conducand pe drumul public, in municipiul Buzau, un autoturism, in conditiile in care avea permisul de conducere anulat si fiind sub influenta bauturilor alcoolice.
La data de 8 mai 2013, inculpatul Vargolici Daniel a remis efectiv lucratorului de politie 1.800 euro si 1.000 lei, promitandu-i acestuia ca, ulterior, ii va da si diferenta de bani pana la cea promisa initial, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.
Inculpatului Vargolici Daniel i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 8 mai 2013, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventiva.

Actualizare (09.05.2013): La data de 9 mai 2013, Tribunalul Prahova dispus fata de inculpatul Vargolici Daniel masura obligarii de a nu parasi tara pentru 29 de zile . Fata de aceasta masura, procurorii au declarat recurs.

La instrumentarea cauzei, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au colaborat cu lucratori din cadrul Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Buzau.
Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    Dare de mita    DNA    Tribunalul Prahova

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 920

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 1150

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 611

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 1036

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1165

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 771Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Conditiile dobandirii calitatii de ”victima indirecta” in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Lipsa caracterului penal al faptei, raportata la valoarea derizorie a folosului obtinut
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 29/RC/2020

Decizia C.C.R. nr. 115/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 399 alin. (9) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

INFRACTIUNEA DE DARE DE MITA. RESPINGEREA PROPUNERII DE ARESTARE PREVENTIVA
Pronuntaţă de: Decizie 105 (12.07.2005)

Trafic de influenta. Art. 5 din Legea nr. 78/2000. Art. 6 din Legea nr. 78/2000. Incadrare juridica
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 2901 din 8 mai 2006