din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1708 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor - Trimitere in judecata pentru evaziune fiscala

Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor - Trimitere in judecata pentru evaziune fiscala

  Publicat: 06 Nov 2013       1999 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor au dispus, in data de 04.11.2013, trimiterea in judecata a inculpatilor Cuc Floare si Berinde Radu Ovidiu sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Inregistrare sistematica a informatiilor privind situatia patrimoniala si a rezultatelor obtinute de catre un agent economico-social, atat pentru necesitatile acestuia cat si pentru relatiile cu asociatii sau actionarii,
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale a relevat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada 2008-2010, inculpata Cuc Floare, in calitate de administrator de fapt al SC N.T. S.R.L. si administrator al SC A. IMPEX SRL, respectiv inculpatul Berinde Radu Ovidiu, in calitate de administrator al SC T.R. SRL Oradea, au inregistrat in evidenta contabila operatiuni comerciale nereale si au evidentiat in actele contabile cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale.

Activitatea infractionala a inculpatilor a constat in introducerea societatilor comerciale controlate de ei intr-un circuit infractional evazionist complex, prin care au fost simulate achizitii de bunuri alimentare continand TVA, care au fost inregistrate contabil ca revandute ulterior unor societati comerciale aflate in insolventa, in regim de taxare inversa. Inculpatii au compensat TVA colectat din alte operatiuni comerciale reale cu TVA deductibil, diminuand astfel TVA de plata la bugetul de stat .

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului de inculpata Cuc Floare este in cuantum total de 4.942.393,58 lei, iar inculpatul Berinde Radu Ovidiu a produs un prejudiciu de 870.997, 77 lei.

Prin ordonanta procurorului, in vederea recuperarii prejudiciului, au fost sechestrate mai multe bunuri aflate in proprietatea partilor responsabile civilmente, respectiv societatile comerciale.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bihor.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Evaziune fiscala    TVA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1930

MFP: Proiect de OUG privind scutirea de la plata impozitului a firmelor din industria HoReCa si a jocurilor de noroc
17 Jun 2020 | 1423

Conferintele UpDate Work: Protectia economica si sociala a salariatilor
03 Apr 2020 | 1876

Conferintele UpDate Work: Reorganizarea societatilor angajatoare
03 Apr 2020 | 1519

Conferintele UpDate Work: Telemunca si munca la domiciliu. Reorganizarea angajatorilor si a activitatii salariatilor
03 Apr 2020 | 1485

Conferintele UpDate Work: Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
03 Apr 2020 | 1202



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Impozitele speciale prelevate pe cifra de afaceri a intreprinderilor de telecomunicatii si din sectorul comertului cu amanuntul sunt compatibile cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal � o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati

CEDO: Maria Mihalache impotriva Romaniei. Protectia proprietatii
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Suspendarea de drept a raportului de serviciu nu poate opera in cazul in care este necesar a se evalua de catre angajator infractiunea pentru care s-a dispus trimiterea in judecata
Pronuntaţă de: Tribunalul Arges - Sentinta civila nr. 292/2020