Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » ANCOM propune desemnarea din oficiu a Postei Romana ca furnizor de serviciu universal

ANCOM propune desemnarea din oficiu a Postei Romana ca furnizor de serviciu universal

  Publicat: 29 Nov 2013       1725 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Persoana fizica sau juridica ce livreaza unui client o marfa, un produs sau presteaza un anumit serviciu.
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii propune spre consultare publica proiectul de decizie privind desemnarea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) ca furnizor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale in perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2018, pentru toate serviciile postale incluse in sfera serviciului universal.

Persoana fizica sau juridica ce livreaza unui client o marfa, un produs sau presteaza un anumit serviciu.
Forma a vinovatiei , reglementata in cap. I , t. II, art. 19, C. pen., partea generala.Legea arata ca fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:
Persoana fizica sau juridica ce livreaza unui client o marfa, un produs sau presteaza un anumit serviciu.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Persoana fizica sau juridica ce livreaza unui client o marfa, un produs sau presteaza un anumit serviciu.
Ordonanta de Guvern nr.124/2000 pentru “completarea cadrului juridic privind dreptul de autor si drepturile conexe, prin adoptarea de masuri pentru combaterea pirateriei in domeniile audio si video, precum si a programelor pentru calculator”, instituie pentru persoanele care produc, distribuie, comercializeaza sau inchiriaza programe pentru calculator pe teritoriul Romaniei, obligatia sa comunice Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, urmatoarele:

Autoritatea propune desemnarea din oficiu a unui furnizor de serviciu universal intrucat, in urma anuntului de intentie publicat in luna septembrie 2013, niciuna din cele doua companii interesate sa devina furnizor de serviciu universal nu a depus o cerere care sa indeplineasca conditiile de forma, dar si de eligibilitate pentru a fi desemnata furnizor de serviciu universal.
Avand in vedere faptul ca prevederile legale impun asigurarea serviciului universal pentru toti cetatenii Romaniei, respectiv furnizarea unor servicii minime, la un anumit nivel de calitate, pe intreg teritoriul national, ANCOM a analizat, pe baza informatiilor aflate la dispozitia sa, capacitatea furnizorilor de servicii postale autorizati in Romania de a respecta obligatiile ce revin furnizorului de serviciu universal si posibilitatea de a desemna din oficiu pe unul dintre acestia pentru indeplinirea acestei obligatii .
Astfel, s-a constatat ca CNPR detine un numar de peste 5.700 puncte de acces/contact deservite de personal, aproximativ 60% din totalul celor existente pe teritoriul Romaniei, fiecare asigurand in medie accesul pentru 3.550 locuitori. In plus, in timp ce activitatea celorlalti furnizori este concentrata cu precadere in zona urbana, CNPR asigura acoperirea intregului teritoriu al tarii, inclusiv a zonelor rurale slab populate sau aflate in conditii exceptionale din punct de vedere geografic, peste 86% din totalul punctelor de acces/contact ale CNPR fiind in mediul rural.Citeşte mai multe despre:    Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii    ANCOM    Posta RomanaComentează: ANCOM propune desemnarea din oficiu a Postei Romana ca furnizor de serviciu universal
Alte titluri

Consiliul Concurentei a sanctionat cu aproximativ 2 mil. euro sase companii pentru o intelegere anticoncurentiala
22 Jan 2019 | 263

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 1024

Monitorul Oficial din data de 20 aprilie 2017
20 Apr 2017 | 812

Monitorul Oficial din data de 13 aprilie 2017
13 Apr 2017 | 960

DNA a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a 6 inculpati cu privire la savarsirea mai multor infractiuni
11 Nov 2015 | 743

Ce date vor fi obligate bancile sa afiseze la bancomate incepand cu 1 iunie 2015?
03 Mar 2015 | 2472Articole Juridice

Criminalitatea fara violenta – fraudele informatice
Sursa: Inspectoratul General al Politiei si DIICOT