din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1726 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Precizari ref. recunoasterea calificarilor profesionale in spatiul european pentru asistentii medicali

Precizari ref. recunoasterea calificarilor profesionale in spatiul european pentru asistentii medicali

  Publicat: 25 Jun 2014       1203 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Peste 59 000 de absolventi ai cursurilor de invatamant postliceal care au obtinut diploma de asistenti medicali generalisti inainte de anul 2010, pot obtine recunoasterea calificarilor profesionale in spatiul european in urma absolvirii unui curs de revalorizare a diplomei pe durata de 1 an.

In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.

Ministerul Sanatatii, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania si Ministerul Educatiei Nationale au obtinut, dupa o serie de negocieri cu reprezentantii Comisiei Europene, revizuirea Directivei 2005/36/CE privind recunoasterea calificarilor profesionale.

In urma acestui demers, Romania va avea dreptul de a implementa un program de revalorizare care are ca scop perfectionarea formarii anterioare a asistentilor medicali in vederea dobandirii unei formari conforme criteriilor minime prevazute de directiva europeana.

In acest fel, diplomele profesionale obtinute de catre asistentii medicali inainte de anul 2010, vor fi recunoscute in statele membre, fara ca acestia sa mai fie supusi altor teste teroretice sau stagii de adaptare in tarile unde doresc sa profeseze.

Mentionam ca, in urma acestor masuri studiile postliceale dobandite nu vor fi echivalate cu studiile universitare.

Asistentii medicali generalisti care doresc sa beneficieze de noile masuri se pot adresa scolilor postliceale de stat care vor fi acreditate de MEN pentru derularea cursurilor de revalorizare.



Citeşte mai multe despre:    Asistenti medicali    Recunoasterea diplomelor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Firmele private vor putea furniza servicii de asistenta medicala comunitara. M. Sanatatii a stabilit prin NORME conditiile pentru acest lucru
25 May 2019 | 826

Ministerul Sanatatii a aprobat Normele de organizare si desfasurare a programului de studii complementare in asistenta medicala de urgenta pentru asistentii medicali
28 Mar 2019 | 881

SNST: Scrisoare deschisa privind Salarizarea din Sport si Tineret
30 May 2018 | 1906

Lista integrala a legilor promulgate in anul 2016
27 Dec 2016 | 2031

Viceprimarul municipiului Craiova retinut pentru trafic de influenta
16 Apr 2015 | 1703



Jurisprudenţă

Indemnizatie de concediu de odihna. Stabilirea prin luarea in considerare a sporului pentru conditii deosebite de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 254/14.07.2020

Acordarea drepturilor cuvenite dupa incetarea motivelor de suspendare a contractului de munca. Recalcularea salariului in conformitate cu vechimea in munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Harghita, Sectia Civila, Sentinta civila nr. 934 din 09.06.2016