din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1864 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » POS DRU: Fonduri europene dedicate in special sprijinirii romanilor din fostele zone industrializate

POS DRU: Fonduri europene dedicate in special sprijinirii romanilor din fostele zone industrializate

  Publicat: 19 Nov 2014       1578 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organismul public care asigura gestionarea asistentei financiare prin Instrumentele Structurale. Se constituie cate o autoritate de management pentru fiecare program operational sectorial si Fondul de coeziune, precum si autoritati de management pentru initiativa comunitara INTERREG.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), lanseaza patru apeluri de propuneri de proiecte dedicate, in special, locuitorilor din fostele zone industrializate.

Denumire data monedei unice europene.
Teritoriile delimitate geografic, in cuprinsul carora se afla elemente sau ansambluri ale patrimoniului natural sau cultural cu valoare deosebita.
Teodorovici Eugen Orlando - membru al Parlamentului Romaniei.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel

Propunerile de proiecte vor putea fi depuse on-line in sistemul informatic Action Web incepand cu data de 3 decembrie 2014, ora 10.00, pana la data de 17 decembrie 2014, ora 16.00.


``Romanii din fostele zone industrializate reprezinta unul dintre grupurile vulnerabile. Tocmai din acest motiv lansam in cadrul POS DRU patru apeluri de proiecte prin care finantari in valoare de 190 milioane de euro vor sprijini, in special, romanii din aceste zone . Industrializarea din trecut a insemnat popularea localitatilor din jurul colosilor industriali, care s-au inchis dupa 1990. Acest fapt a dus la un adevarat cutremur social ale carui unde se simt adanc in Romania de astazi. Le oferim sprijin copiilor si familiilor din fostele zone industrializare, de la solutii de reintegrare sociala si profesionala, pana la asistenta in vederea inceperii unei activitati independente sau pentru inceperea unei afaceri. Daca ne pasa de Romania trebuie sa actionam acum pentru a opri depopularea satelor, a comunelor si a oraselor mici. Iar asta o putem face doar ajutandu-i pe cei care inca mai sunt acolo. Toti au ajutat Romania, acum a venit vremea ca Romania sa ii ajute pe ei!``, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici .


Documentele necesare lansarii celor patru apeluri de propuneri de proiecte sunt publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Acestea sunt urmatoarele:


- Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte ``Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii``, Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.2 POS DRU.


In cadrul apelului de propuneri de proiecte, pentru care au fost alocate fonduri europene in valoare de 75 milioane de euro, vor fi finantate proiecte ce vor sprijini in special prescolarii, elevii care ar putea parasi timpuriu scoala, dar si parintii sau tutorii acestora, precum si persoane care au parasit timpuriu scoala si care au varste mai mici de 18 ani. Scopul acestui apel de proiecte va fi cel al implementarii programelor de tip ``scoala dupa scoala``, respectiv al programelor de reintegrare in educatie de tip ``a doua sansa``. Grupul tinta eligibil va fi format in proportie de minimum 50% din persoane care au domiciliul/ resedinta in fostele zone industrializate si in zonele limitrofe ale acestora.


- Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte ``Formare profesionala continua pentru angajati``, Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.3 POS DRU.


Scopul acestui apel, cu o alocare financiara de 75 milioane de euro, va fi sprijinirea angajatilor intreprinderilor/ institutiilor din sectoarele economice incluse in directiile actuale de politica industriala, in scopul calificarii si recalificarii. Grupul tinta eligibil va fi format in proportie de minimum 50% din persoane care au domiciliul/ resedinta in fostele zone industrializate si in zonele limitrofe ale acestora.


- Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte ``Masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate``, Axa Prioritara 5, DMI 5.1 POS DRU.


Acest apel de propuneri de proiecte, pentru care au fost alocate fonduri europene in valoare de 20 milioane de euro, va sprijini persoanele inactive, aflate in cautarea unui loc de munca, somerii si persoanele care au parasit timpuriu scoala din regiunile foste industrializate, in scopul sprijinirii (re)integrarii pe piata muncii.


- Ghidul Solicitantului Conditii Specifice pentru cererea de propuneri de proiecte ``Masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate in mediul rural``, Axa Prioritara 5, Domeniul Major de Interventie 5.2 POS DRU.


Cererea de propuneri de proiecte, cu o alocare financiara de 20 milioane de euro, va viza persoanele inactive, aflate in cautarea unui loc de munca, someri, persoane care activeaza in domeniul agriculturii de subzistenta, managerii si angajatii din mediul rural din regiunile foste industrializate. Scopul acestui apel va fi cel al facilitarii accesului la ocupare in activitati non-agricole, crearea conditiilor pentru dezvoltarea intreprinderilor profitabile non-agricole, furnizarea sprijinului pentru crearea de noi locuri de munca si noi forme de ocupare pentru lucratorii independenti din zonele rurale, respectiv promovarea culturii antreprenoriale in zonele rurale.



Citeşte mai multe despre:    Ministerul Fondurilor Europene    Fonduri europene

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate in data de 18 august 2020
19 Aug 2020 | 1660

Innotech Student 2020: Studentii din Romania pot obtine finantari intre 40.000 si 100.000 de euro din fonduri europene pentru a-si deschide mici afaceri
31 May 2020 | 1139

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 1908

Conditiile pentru intrarea in somaj tehnic. Depunerea online a documentelor
02 Apr 2020 | 1349

93 de milioane de euro - fonduri europene pentru stimularea ocuparii fortei de munca
07 Mar 2020 | 929

MAI va beneficia de noi elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare
29 Jul 2019 | 766



Articole Juridice

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Noile reglementari privind ucenicia la locul de munca. Conditii de angajare, drepturi si obligatii ale partilor
Sursa: Avocat Andrei-Gheorghe Gherasim

Respinge cerere de despagubire introdusa in urma inghetarii nelegale a fondurilor acestuia de catre Consiliu
Sursa: EuroAvocatura.ro

Reglementarea Uniunii privind publicarea de informatii referitoare la beneficiarii de fonduri europene agricole este in parte nevalida
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Fonduri europene. Evaluarea gresita a proiectului de catre autoritatea de finantare. Stabilirea unor limite de cheltuieli cu depasirea plafoanelor maximale stabilite in Ghidul solicitantului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 5636 din 30 octombrie 2020

Contract de achizitie publica. Aprecierea indeplinirii conditiei referitoare la existenta unor �circumstante imprevizibile�
Pronuntaţă de: I.C.C.J , Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 468 din 29 ianuarie 2020

Scopul activitatii de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare. Insolventa beneficiar
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1737/2019

Criteriu nelegal de atribuire in cazul contractului de achizitie publica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1122 din 8 aprilie 2016