din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1835 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Procurori Dna au dispus retinerea inculpatilor Dolinga Doru si Florea Ioana

Procurori Dna au dispus retinerea inculpatilor Dolinga Doru si Florea Ioana

  Publicat: 06 Feb 2015       2210 citiri       Sursa: Euroavocatura.ro  


Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul teritorial Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 5 februarie 2015, a inculpatilor:

Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Operatiune comerciala de vanzare a unor bunuri materiale si/sau servicii catre persoane fizice sau juridice dintr-o alta tara in schimbul unei sume dintr-o valuta convenita.
Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Operatiune comerciala de vanzare a unor bunuri materiale si/sau servicii catre persoane fizice sau juridice dintr-o alta tara in schimbul unei sume dintr-o valuta convenita.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.

DOLINGA DORU, cetatean sarb, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta;
FLOREA IOANA, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la cumparare de influenta.
Din ordonantele de retinere intocmite de procurori a reiesit ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:
Prin intermediul inculpatei Florea Ioana, inculpatul Dolinga Doru a intreprins demersuri de identificare si racolare a unui lucrator vamal din Punctul de control si trecere a frontierei Stamora Moravita, care, prin incalcarea atributiilor de serviciu, sa accepte implementarea, in fals, in evidentele sistemului vamal, a unor operatiuni de export de tigari din Romania in Republica Serbia, demersuri in cursul carora i-a promis unui agent de politie de frontiera (denuntator in cauza) suma de 20.000 euro, bani pe care urma sa-i remita acestuia efectiv dupa finalizarea operatiunilor vamale si care urmau sa fie impartiti de acesta cu lucratorul vamal.
Inculpata Florea Ioana l-a sprijinit pe Dolinga Doru in activitatea de identificare si racolare a unui lucrator vamal din P.C.T.F. Stamora Moravita, care prin incalcarea atributiilor de serviciu sa accepte implementarea in fals in evidentele sistemului vamal, initial a unei operatiuni de export de tigari din Romania in Republica Serbia, iar ulterior a unor activitati similare cu o periodicitate lunara, demersuri in cursul carora Florea Ioana i-a pretins acestuia suma de 1.500 euro, bani pe care urma sa-i primeasca efectiv dupa finalizarea operatiunilor vamale.
Inculpatilor li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 CPP, urmand ca la data de 6 februarie 2015 sa fie prezentati Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile .
Procurorii au fost sprijiniti de ofiteri din cadrul DGA si SRI.



Citeşte mai multe despre:    Export tigari    Cumpararea de influenta    Complicitate    Operatiuni vamale    Retinere

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Judecatoarele Birsan Gabriela Victoria si Pusoiu Iuliana trimise in judecata de procurorii DNA
24 Jul 2014 | 2214

Primarul comunei Jilava trimis in judecata pentru luare de mita, fals intelectual si spalarea banilor
14 Feb 2012 | 3883



Articole Juridice

Infractiunile de coruptie in Noul Cod Penal (art. 288 - 294)
Sursa: EuroAvocatura.ro | Av. Marius-Catalin Predut