din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1813 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Pungesti � Kilometrul 0 al demnitatii si curajului

Pungesti � Kilometrul 0 al demnitatii si curajului

  Publicat: 13 Mar 2015       4838 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Pe 15 martie 2015 orele 14.00, pe terenul Taberei de Rezistenta din fata perimetrului Chevron, comuna Pungesti, Asociatia Romania Fara Ei si Asociatia Miscarea de Rezistenta de la Pungesti va invita la dezvelirea Monumentului dedicat curajului si demnitatii tuturor celor care au luptat impotriva abuzurilor politicienilor corupti, ale companiei Chevron, ale jandarmilor dar si ale celor care denigrat constant in mass-media lupta dreapta a locuitorilor comunei Pungesti.

Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Prevazuta in cap. IV, t. III, art. 64, C. pen., partea generala,
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

Compania Chevron a fugit cu coada intre picioare fara sa motiveze clar renuntarea la exploatare, confirmand insa ceea ce activistii au spus de mult timp: singura rentabilitate a exploatarii poate veni doar din frauda, speculatii, distrugere si joc politic.

Mobilizarea exemplara a satenilor si a tuturor activistilor, fortarea problemei gazelor de sist pe agenda publica de catre acestia, hartuirea companiei in instanta au demonstrat ca nu suntem indiferenti, nu suntem pasivi si suntem pregatiti sa luptam cu orice gigant industrial care ne ameninta mediul si sanatatea.

Aceasta este adevarata victorie a cetatenilor, pe care o celebram.

15 martie este si Ziua Internationala impotriva Violentei Politiei, un motiv in plus sa cerem anchetarea vinovatilor pentru abuzurile de la Pungesti, anularea licentelor pentru gazele de sist si interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice de mare volum pentru explorarea si exploatarea resurselor neconventionale.


Dupa un an si jumatate de lupta Pungestiul a rezistat si a devenit un simbol al rezistentei!



Dr. George Epurescu



Citeşte mai multe despre:    Gaze de sist    Fracturare    Pungesti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri