din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2494 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Autoritatea europeana pentru valori mobiliare si piete a inceput procesul de selectie a canditatilor ca membri ai Grupului partilor interesate

Autoritatea europeana pentru valori mobiliare si piete a inceput procesul de selectie a canditatilor ca membri ai Grupului partilor interesate

  Publicat: 15 Dec 2015       3607 citiri       Sursa: euroavocatura.ro  


Autoritatea europeana pentru valori mobiliare si piete (ESMA) cauta candidati pentru a reprezenta interesele partilor interesate ale pietelor financiare ca membri ai Grupului partilor interesate (SMSG).

1. Aptitudine a persoanei de a-si da seama de sensul, importanta si urmarile actiunilor pe care le savarseste, precum si de a-si dirija liber vointa, potrivit cu scopurile urmarite.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice
Suma de bani aflata intr-un depozit la tras-banca-, pe baza careia titularul contului poate emite un cec sau o cambie,
Orice actiune a autoritatii vamale pentru asigurarea respectarii reglementarilor vamale si,

Rolul SMSG este de a facilita activitatea de consultare dintre ESMA, Consiliul de supraveghere si partile interesate in domeniile de responsabilitate ale ESMA si ofera acesteia consultanta tehnica in dezvoltarea de politici. Acest lucru asigura faptul ca partile interesate pot contribui la elaborarea politicilor inca de la inceputul procesului de elaborare.


Candidatii selectati isi vor prelua rolurile in iulie 2016.


Steven Maijoor, Presedinte ESMA, a declarat: "SMSG joaca un rol-cheie in furnizarea de consultanta din perspectiva unei game largi de parti interesate de pe piata financiara catre ESMA si Consiliu de supraveghere in ceea ce priveste privire activitatile sale si aduce o contributie importanta la dezvoltarea politicilor pentru pietele financiare. Cautam cea mai larga posibila reprezentare a partilor interesate, in ceea ce priveste segmentul, genul si zona geografica si incurajam toate partile interesate sa se prezinte pentru selectie."


SMSG a fost infiintat in temeiul articolului 37 din Regulamentul ESMA si este format din 30 de membri, reprezentand consumatorii, utilizatorii de servicii financiare, participantii la pietele financiare, academicieni, angajatii din sectorul financiar si IMM-urilor. Acesta se intruneste cel putin de patru ori pe an si de doua ori cu Consiliul de supraveghere al ESMA. Fiecare membru al SMSG este desemnat pentru o perioada de doi ani si jumatate si poate avea doua mandate consecutive.


Procesul de aplicare


Apelul privind exprimare interesului pentru calitatea de membru in SMSG este deschis reprezentantilor partilor interesate din Uniunea Europeana si SEE. Termenul limita pentru aplicatie este de29 ianuarie 2016.


Procesul de selectie


Detaliile procesului de selectie pot fi gasite in Cererea pentru exprimarea interesului. Decizia finala cu privire la componenta SMSG va fi luata de Consiliul de supraveghere al ESMA in mai 2016.


Note pentru editori


1. ESMA este o autoritate independenta a UE, care a fost infiintata la data de 1 ianuarie 2011 si care lucreaza in stransa colaborare cu celelalte autoritati europene de supraveghere responsabile pentru sectorul bancar (EBA) si pentru sectorul asigurarilor si pensiilor ocupationale (EIOPA), precum si cu Comitetul european pentru riscuri sistemice (ESRB).


2. Misiunea ESMA este de a creste gradul de protectie a investitorilor si de a promova piete financiare stabile si functionale pe teritoriul Uniunii Europene (UE). Ca o institutie independenta, ESMA realizeaza acest obiectiv prin construirea unui cadru de reglementare unic pentru pietele financiare ale UE si prin asigurarea aplicarii consecvente in intreaga UE. ESMA contribuie la reglementarea societatilor de servicii financiare, cu o acoperire pan-europeana, fie prin supravegherea directa sau prin coordonarea activa a activitatii nationale de supraveghere .



Citeşte mai multe despre:    Autoritatea europeana pentru valori mobiliare si piete    ESMA    concurs    SMSG

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministerul Finantelor anunta un acord provizoriu intre Presedintia Consiliului si Parlament privind cadrul de supraveghere pentru institutiile financiare europene
25 Mar 2019 | 872

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 298 din 23.04.2014
23 Apr 2014 | 1359

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 268 din 11.04.2014
11 Apr 2014 | 1179

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 563 din 04.09.2013
06 Sep 2013 | 1043

Noi norme pentru sporirea eficientei, rezilientei si transparentei pietelor financiare in Europa
20 Oct 2011 | 1669