Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » 2.500 de IMM-uri vor putea beneficia de credite garantate de stat prin POIIMM

2.500 de IMM-uri vor putea beneficia de credite garantate de stat prin POIIMM

  Publicat: 21 Oct 2016       3084 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
(BEI)Infiintata prin Tratatul de la Roma , Banca Europeana de Investitii este institutia financiara a Comunitatii. Sarcina ei este de a contribui la o dezvoltare echilibrata a Comunitatii, prin integrare economica si coeziune sociala.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Romania, Uniunea Europeana, Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii au incheiat astazi documentele aferente Programului Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIIMM).

Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
(BEI)Infiintata prin Tratatul de la Roma , Banca Europeana de Investitii este institutia financiara a Comunitatii. Sarcina ei este de a contribui la o dezvoltare echilibrata a Comunitatii, prin integrare economica si coeziune sociala.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Denumire data monedei unice europene.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.

Acordul de finantare, Acordul intre creditori si Contractul de gaj au fost semnate joi, 20 octombrie a.c., de Vasile Dincu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, Normunds Popens, director general adjunct pentru politica regionala si urbana, Comisia Europeana, Hubert Cottogni, director, Fondul European de Investitii, Dietmar Dumlich, director, Banca Europeana de Investitii.


Cu un buget de 100 de milioane de euro alocat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, POIIMM sprijina intreprinderile mici si mijlocii prin facilitarea accesului la credite, prin oferirea unei rate de garantare de pana la 80%.


La nivel european, Initiativa pentru IMM-uri a fost lansata in anul 2013.


Programul Operational Initiativa pentru IMM-uri a fost aprobat de Comisia Europeana in martie 2015 si contine o singura prioritate de investitii: Sprijinirea capacitatii IMM-urilor de a creste pe pietele regionale, nationale si internationale si de a se angaja in procesele de inovare. Programul acopera atat regiunea Bucuresti-Ilfov, clasificata ca regiune mai dezvoltata, cat si celelalte 7 regiuni ale tarii, incluse in categoria celor mai putin dezvoltate. Acordarea de credite se va face la nivel national, in functie de cererea IMM, fara obiective regionale.


Continutul documentelor semnate astazi a fost aprobat in sedinta Guvernului din data de 19 octombrie 2016.Citeşte mai multe despre:    Programul Operational Initiativa pentru IMM-uri    IMM    Fondul European de Investitii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a eliminat doua conditionalitati din programul IMM Invest
28 May 2020 | 980

Eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, si gratuit
07 Apr 2020 | 1100

Agenda sedintei Guvernului Romaniei din 26 martie 2020
26 Mar 2020 | 940

Perioada pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente
21 Mar 2020 | 892

M. Finantelor: Masuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei si companiilor afectate de raspandirea virusului COVID-19
20 Mar 2020 | 928

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 938Articole Juridice

Statele UE trebuie sa acorde o despagubire oricarei victime a unei infractiuni intentionate savarsite prin violenta, inclusiv celor care au resedinta pe propriul teritoriu
Sursa: EuroAvocatura.ro

Calificarea juridica si natura fiscala a diurnei externe, a cheltuielulor cu transportul si cazarea. Deducerea diurnei externe. Legislatie incidenta
Sursa: av. Emilia Alexandra Ioana

Acordul de liber-schimb dintre Uniunea Europeana si Canada (CETA) este compatibil cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Drepturi noi sau extinse ale cetatenilor in contextul implementarii GDPR Partea I
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Descrierea faptei imputate nu poate fi una generica si trebuie sa cuprinda suficiente elemente pentru a se putea verifica temeinicia aplicarii sanctiunii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 2616 din data de 04 septembrie 2020