din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1986 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Statii de incarcare rapida pentru masinile electrice vor fi instalate in patru statii de carburanti

Statii de incarcare rapida pentru masinile electrice vor fi instalate in patru statii de carburanti

  Publicat: 12 Jan 2017       781 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Proiect pilot: statii de incarcare rapida pentru masinile electrice vor fi instalate in patru statii de distributie carburanti OMV din Bucuresti si la sediile centrale ale OMV Petrom si Electrica

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
(termen CNA). Ansamblul programelor de radiodifuziune sau de televiziune, al emisiunilor si al celorlalte elemente ale unor servicii specifice, furnizat de un radiodifuzor,

Electrica, liderul pietei de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, siOMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud-Est, au inaugurat prima statie de incarcare rapida pentru masini electrice intr-o benzinarie OMV. Evenimentul face parte dintr-un proiect pilot in cadrul caruia vor fi instalate puncte de incarcare rapida a masinilor electrice in Bucuresti, in patru statii OMV si la sediile centrale ale OMV Petrom (Petrom City) si Electrica.


``In Romania, pana acum, s-au facut pasi mici in domeniul electro-mobilitatii. De aceea noi, Electrica si OMV Petrom, ne-am unit eforturile pentru a sustine dezvoltarea infrastructurii de incarcare rapida a autovehiculelor electrice, pentru ca ne preocupa grija pentru mediu si, totodata, dezvoltarea durabila a Romaniei. Credem ca este doar inceputul a ceea ce noi, la Electrica, numim <> a Romaniei``, a declaratCatalin Stancu, CEO al Electrica.


``Transformarile si tendintele din domeniul energetic si al mobilitatii sunt subiecte pe care le urmarim indeaproape. Chiar daca piata masinilor electrice este, deocamdata, in faza incipienta, iar in urmatoarea decada hidrocarburile vor continua sa fie principala sursa de energie la nivel mondial, ne dorim sa adoptam tehnologii noi care sa sustina dezvoltarea continua a gamei de produse si servicii pe care o oferim, continuand astfel sa oferim servicii si experiente de inalta calitate clientilor nostri.``, a declaratAdrian Nicolaescu, retail manager in cadrul OMV Petrom.


In fiecare dintre cele patru statii OMV din Bucuresti, precum si la sediile Electrica si OMV Petrom, vor fi instalate statii de incarcare rapida pentru vehicule electrice, acestea avand capacitatea maxima de alimentare de 50kWh.


Prin aceste statii cu incarcare rapida, un autovehicul 100% electric poate incarca 80% din capacitatea acumulatorului, in doar aproximativ 20 de minute, fata de 7-8 ore cat ar dura la o priza non-dedicata acestui serviciu .


Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, in anul 2015 s-a dublat numarul masinilor electrice si hibrid noi vandute in Romania la 495, fata de 236, in 2014.


Citeşte mai multe despre:    Masini electrice    Autostrada verde

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Programul pentru achizitionarea de autovehicule cu sistem de propulsie electric si/sau hibrid incepe din 3 octombrie 2011
30 Sep 2011 | 1843

Ministrul Laszlo Borbely a inaugurat prima statie publica de incarcare pentru automobile electrice
22 Jun 2011 | 1451

Guvernul va acorda subventiona achizitia de autovehicule electrice sau hibrid
21 Apr 2011 | 1885

Ministerul Mediului si Padurilor va acorda facilitati pentru autoturismele cu motor electric
18 Apr 2011 | 2166

Taxa auto pentru anul 2011: intre 91 si 32.000 de euro
09 Nov 2010 | 5722