Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » ICCJ a decis plasarea sub control judiciar a avocatului Coltuc si interdictia de a mai exercita profesia de avocat

ICCJ a decis plasarea sub control judiciar a avocatului Coltuc si interdictia de a mai exercita profesia de avocat

  Publicat: 23 Aug 2017       1810 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Persoana invanuita de savarsirea unor fapte penale
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
1. (ca probe noi in apel si recurs) orice inscrisuri avand legatura cu obiectul litigiului si fiind de natura sa lamureasca anumite aspecte ale raporturilor dintre impricinati, dar pe care partea interesata, indiferent din ce motive, nu le-a infatisat primei instante pentru ca aceasta sa le poata lua in considerare cu ocazia solutionarii pricinii.
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis marti contestatia formulata de avocatul Marius Coltuc si au dispus ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de favorizarea faptuitorului si fals in inscrisuri .

Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
1. Zona portuara amplasata de-a lungul unui chei si amenajata special pentru acostarea navelor si manipularea marfurilor.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
1. Zona portuara amplasata de-a lungul unui chei si amenajata special pentru acostarea navelor si manipularea marfurilor.
Incorectitudine, atitudine a unei persoane care savarseste un fapt sau un act contrar legii sau celorlalte norme de convietuire sociala, pe deplin constienta de caracterul illicit al conduitei sale.
Loc in care persoana fizica isi are locuinta statornica sau principala.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.

Redam mai jos solutia instantei:


Admite contestatia formulata de inculpatii Coltuc Marius Vicentiu si Olteanu Mihai Adrian impotriva incheierii F/DL din 12 august 2017 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a II-a Penala, pronuntata in dosarul nr. 6206/2/2017. Desfiinteaza incheierea contestata si, rejudecand: Respinge propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT - Sectia de Combatere a Infractiunilor de Terorism si a Criminalitatii Informatice privind luarea masurii arestarii preventive fata de inculpatii Coltuc Marius Vicentiu si Olteanu Mihai Adrian.


In baza art.227 alin.2 Cod procedura penala raportat la art.202 alin.4 lit.b cu referire la art.2151 Cod procedura penala, dispune luarea fata de inculpatii Coltuc Marius Vicentiu si Olteanu Mihai Adrian a masurii preventive a controlului judiciar, pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 22 august 2017.


In baza art.215 alin.1 Cod procedura penala, pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatii trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati; b) sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, in a carui raza teritoriala locuiesc, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati.


In temeiul dispozitiilor art.215 alin.2 lit. a, d si e Cod procedura penala, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Coltuc Marius Vicentiu trebuie sa respecte si urmatoarele obligatii:


- sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea organului judiciar;


- sa nu se apropie de numitii Catiru Dorel, Catiru Floarea, Olteanu Mihai Adrian, Macavei Gabriel Mirel, Popescu Dana Maria si Prundean Oana si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale;


- sa nu exercite profesia de avocat.


In temeiul dispozitiilor art.215 alin.2 lit. a si d Cod procedura penala, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Olteanu Mihai Adrian trebuie sa respecte si urmatoarele obligatii: -sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea organului judiciar; - sa nu se apropie de numitii Catiru Dorel, Catiru Floarea, Coltuc Marius Vicentiu, Macavei Gabriel Mirel, Popescu Dana Maria si Prundean Oana si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale; In baza dispozitiilor art.215 alin.3 Cod procedura penala atrage atentia inculpatilor ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. Dispune punerea de indata in libertate a inculpatilor Coltuc Marius Vicentiu, de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 12/UP din 12 august 2017 emis de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala, in dosarul nr. 6206/2/2017, si Olteanu Mihai Adrian, de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 11/UP din 12 august 2017 emis de aceeasi instanta, daca nu sunt retinuti sau arestati in alta cauza.


Definitiva.Citeşte mai multe despre:    avocat coltuc    fals in inscrisuri    favorizarea infractorului    arestare preventiva    DIICOT    avocat    Baroul BucurestiComentează: ICCJ a decis plasarea sub control judiciar a avocatului Coltuc si interdictia de a mai exercita profesia de avocat
Alte titluri

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 669

Fostul sef al DGSP Tulcea trimis in judecata pentru abuz in serviciu
15 Aug 2017 | 492

Avocatul Coltuc Marius-Vicentiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
13 Aug 2017 | 854

Avocatul Marius Coltuc cercetat penal pentru fals si favorizarea infractorului
13 Aug 2017 | 896

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 484Articole Juridice

[Av. muncii] Incheierea unui contract individual de munca
Sursa: MCP Cabinet avocati

[Av. muncii] Angajare raspundere patrimoniala pentru nedeclarare concediu de odihna neefectuat
Sursa: MCP Cabinet avocati

Prezentarea scriptelor de comparatie. Art. 183 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Spete privind infractiuni de prejudiciu pentru bugetul de stat, finalizate prin acte de sesizare a instantelor de judecata
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Elementele constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 2696 din 12 iulie 2011

Infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsita de un avocat
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala, Decizia nr. 2212 din 22.06.2012

Tentativa la inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Prelungire arestare preventiva
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Hotarare nr. 17 din data 17.11.2009)

Schimbare incadrare juridica a faptelor. Delapidare. Fals in inscrisuri sub semnatura privata
Pronuntaţă de: Judecatoria Braila - Sentinta penala nr. 2235 din data 15.11.2011