Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » De ce tinerii prefera multinationalele in locul angajatorilor romani?

De ce tinerii prefera multinationalele in locul angajatorilor romani?

  Publicat: 26 Aug 2017       1491 citiri       Sursa: Catalyst  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Firma de consultanta Catalyst a publicat o noua editie a topului cu cei mai doriti angajatori din Romania, un studiu la care au raspuns 11.036 de persoane, din toata tara, cu studii superioare, atat juniori, cat si candidati cu experienta.

(Audit) Operatiunea de examinare profesionista a documentelor financiare ale unei companii cu scopul de a stabili daca inregistrarile si rapoartele ei sunt valide si daca informatiile au fost inregistrate in contabilitate si prezentate in rapoartele financiare in mod legal si corect.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.

In top 20 preferinte nu se afla nicio companie romaneasca, sau este una la limita, dar care e perceputa ca o firma romaneasca - OMV Petrom.


Topul este deschis de Oracle, gigantul american din IT si unul dintre cei mai doriti angajatori pe piata programatorilor, si este inchis de Deloitte, compania de audit si consultanta. Banca Transilvania nu intra in top 20.


Americanii au 10 pozitii din 20 cu firmele: Oracle, Microsoft, IBM, Google, Amazon, Coca-Cola, HP, Adobe, PNG si Accenture.


Germanii au doua firme, Continental si Bosch, britanicii sunt prezenti in acest clasament cu Vodafone, Endava, KPMG si Deloitte, francezii ii au pe cei de la Renault, iar olandezii sunt cu ING.


Mai mult sau mai putin, cei care vor sa se angajeze vizeaza aceste companii si mai putin altele. Deci, toate talentele Romaniei se indreapta catre americani, britanici, nemti, francezi si olandezi.


Niciun talent romanesc nu se indreapta catre o companie pur romaneasca.


In top 20 nu este nici Dedeman, nici Altex, nici Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producator de mobila din Romania, nici Cris-Tim (aflat in top 3 pe piata mezelurilor), nici companiile Fildas sau Catena (numarul 1 in Romania pe segmentul lanturilor de farmacii), nici FAN Courier (numarul 1 pe piata de curierat).


Americanii, care sunt cei mai strategici din acest punct de vedere, odata ce se instaleaza pe o piata, desfasoara an de an campanii de marketing, de recrutare, de prezenta in toate centrele universitare, sau acolo unde sunt tinerii.


Companiile romanesti, aflate intotdeauna in criza, considera aceste cheltuieli inutile, mai ales in perioadele cand nu angajeaza.


Americanii, de fapt multinationalele, au rezolvat problema provocarilor profesionale prin faptul ca au facut organigrame orizontale, dand iluzia fiecarui angajat ca este responsabil de ceva important, si fara el organizatia ar muri.


In companiile romanesti, ierarhia este verticala si toti trebuie sa inteleaga ca nu suntem de neinlocuit.


Adevarat, dar important este si cine vine in locul celui care pleaca. Iar daca firma nu reuseste sa atraga alti oameni, si nu reuseste pentru ca nu se afla in top, gaura va fi mai mare.


Cei mai doriti angajatori din Romania 2017Care sunt criteriile in functie de care respondentii isi aleg angajatorul?


Studiul Cei mai doriti angajatori analizeaza criteriile care stau la baza deciziei in functie de care candidatii isi aleg compania preferata.


In top 5 criterii pe care le iau in considerare candidatii, se plaseaza mediul de lucru placut, alaturi de pachetul de salarii si beneficii oferit de compania respectiva. Urmatoarele criterii sunt siguranta locului de munca, posibilitatile de evolutie profesionala respectiv, programele de training pe care compania le ofera.Rezultatele studiului Cei mai doriti angajatori din acest an se bazeaza pe informatiile colectate in urma unui chestionar online in perioada martie - mai 2017. La studiu au participat 11,036 respondenti cu studii superioare, atat juniori, cat si candidati cu experienta din toata tara.Citeşte mai multe despre:    Angajare    Locuri de munca    Codul munciiComentează: De ce tinerii prefera multinationalele in locul angajatorilor romani?
Alte titluri

ANOFM: Peste 25.000 de locuri de munca vacante la data de 23 august 2017
24 Aug 2017 | 467

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 669

MCP Cabinet avocati: Recrutare avocat colaborator
27 Jun 2017 | 955

ANOFM: Peste 28.000 de locuri de munca vacante la data de 27 Aprilie 2017
29 Apr 2017 | 541

Monitorul Oficial din data de 16 martie 2017
16 Mar 2017 | 532Articole Juridice

Date si informatii cu caracter personal ale salariatilor prelucrate de catre angajatori
Sursa: MCP Cabinet avocati

Clauza de neconcurenta in contractele de munca. Aplicabilitate practica. Solutii jurisprudentiale
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Sensul ”folosului necuvenit” in savarsirea infractiunilor de coruptie prev. de art. 12 din Legea nr. 78/2000
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Noile reglementari privind ucenicia la locul de munca. Conditii de angajare, drepturi si obligatii ale partilor
Sursa: Avocat Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Dezlegarea unei chestiuni de drept. Cazurile si efectele reducerii limitei de pedeapsa martorului denuntator in temeiul art. 19 din Legea nr. 682/2002
Pronuntaţă de: ICCJ

Decizia ICCJ 5/2017. Medicul sef de sectie din cadrul unui spital public are calitatea de functionar public in sensul legii penale
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Indeplinirea atributiilor de serviciu in mod corespunzator. Inexistenta prejudiciului in patrimoniul salariatului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 96/2016 din 20.01.2016

Decizie de concediere a salariatilor in baza unor criterii de discriminare. Reorganizare fictiva a societatii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal, Sentinta nr. 100 din 19.01.2016