din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1985 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » M. Muncii a elaborat Proiectul de Hotarare privind acordarea biletelor de tratament balnear, pentru anul 2019

M. Muncii a elaborat Proiectul de Hotarare privind acordarea biletelor de tratament balnear, pentru anul 2019

  Publicat: 02 Feb 2019       1553 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, organizarea si administrarea sistemului de trimitere la tratament balnear a categoriilor de asigurati care beneficiaza de aceasta prestatie, revine Casei Nationale de Pensii Publice.

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.

Potrivit prevederilor art. 122 din Legea nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare ``Locurile de tratament balnear se asigura in unitatile de tratament din proprietatea CNPP si, in completare, prin contracte incheiate, potrivit legii, cu alte unitati de profil".


Acordarea prestatiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament, solicitantilor indreptatiti, in limita numarului de locuri asigurate in unitati de tratament din proprietatea CNPP, precum si a numarului de locuri contractate cu alte unitati de profil si in limita sumelor alocate pentru aceasta prestatie prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2019.


In proiectul de Lege privind bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2019, sunt prevazute sume cu aceasta destinatie in valoare de 335.113 mii lei, la capitolul ``Asigurari si asistenta sociala", titlul ``Asistenta sociala``, articolul "Ajutoare sociale", alineatul "Ajutoare sociale in natura" .


Astfel, din aceasta suma vor fi asigurate maximum 59.622 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate in unitatile de tratament balnear, proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, iar diferenta de bilete se va stabili in urma finalizarii procedurii de achizitie, derulata cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si cu respectarea prevederilor Hotararii nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare.


Numarul biletelor de tratament balnear ce se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale si legi cu caracter reparatoriu, precum si categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, se stabileste prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numarul total de bilete de tratament.


Obiectul de reglementare al proiectului de act normativ il constituie acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2019 prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice si nu vizeaza, pentru anul 2019, acordarea biletelor de odihna.


Tinand seama de caracterul social al activitatii de trimitere la tratament balnear se impune ca, pentru asigurarea prestatiilor pentru un numar cat mai mare de beneficiari, CNPP sa stabileasca un pret maxim/bilet. Pentru anul 2019 tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear se stabileste pentru fiecare categorie de confort prin Ordin, de catre Presedintele Casei Nationale de Pensii Publice. Potrivit prevederilor art.122 alin. (6) din Legea nr.263/2010, la incheierea contractelor se va tine seama de gradul de solicitare al statiunii si de categoria de confort oferita, precum si de nivelul maxim al tarifelor, stabilit de catre CNPP.


Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durata de 16 zile .


Pretul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament.



Citeşte mai multe despre:    Tratament balnear    Bilete tratament balnear    Bilete tratament balnear 2019

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministerul Economiei incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta
23 Jun 2020 | 1223

CNPP supenda activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear
18 Mar 2020 | 791

Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020
06 Feb 2020 | 889

Consiliul Concurentei solicita sa se acorde acces nediscriminatoriu la apele minerale de la Sangeorz-Bai
05 Oct 2019 | 1032

CNSP a publicat criteriile de eligibilitate in cadrul Programului de finantare a investitiilor pentru modernizarea si dezvoltarea statiunilor balneare
27 Jun 2019 | 811

Proiect de lege: 60000 de euro pentru achizitionarea unei locuinte pentru persoanele cu handicap
07 Jun 2019 | 2182



Articole Juridice

Carantina si forta majora. Restrangerea unor drepturi si libertati in contextul fortei majore
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Starea de cantatina. Indemnizatia pentru carantina si pentru reducerea timpului de lucru
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Protectia sociala a persoanelor cu dizabilitati
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Munca la negru � definitie, forme, avantaje si dezavantaje, sanctiuni
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim