Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Culturii demareaza proiectul cultural "Orchestra Uniunii Europene"

Ministerul Culturii demareaza proiectul cultural "Orchestra Uniunii Europene"

  Publicat: 19 Mar 2019       411 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 211 din 18.03.2019 a fost publicat Ordinul nr. 2131/2019 privind modul de organizare si desfasurare a proiectului cultural Orchestra Uniunii Europene.

Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Legea 8 din 1996. Prin difuzare, in sensul legii 8/1996, se intelege distribuirea catre public a originalului ori a copiilor unei opere, prin vanzare, inchiriere, imprumut sau prin orice alt mod de transmitere cu titlu oneros sau cu titlu gratuit.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.

Pentru organizarea si desfasurarea proiectului cultural "Orchestra Uniunii Europene", Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, in calitate de coordonator si finantator al proiectului, urmeaza sa indeplineasca urmatoarele atributii si responsabilitati:


a) coordoneaza actiunile principale, in colaborare cu ARTEXIM, care va asigura directia executiva a proiectului, si asigura legatura acestei institutii cu alte autoritati si institutii implicate;
b) asigura finantarea proiectului pe baza de contract de finantare, incheiat cu ARTEXIM, cu incadrarea in bugetul alocat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale cu aceasta destinatie.

ARTEXIM, in calitate de organizator al proiectului, va avea urmatoarele atributii si responsabilitati:


a) urmareste, impreuna cu managerul proiectului cultural, indeplinirea formalitatilor preliminare necesare contactarii si confirmarii prezentei artistilor, formatiilor si orchestrelor pentru participarea la evenimentele culturale programate;
b) raspunde pentru executarea obligatiilor asumate prin contractele incheiate cu Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si cu participantii la reprezentatiile orchestrei;
c) asigura pregatirea, organizarea si desfasurarea in bune conditii a evenimentelor din cadrul proiectului;
d) realizeaza un program promotional si de imagine si toate materialele necesare acestuia, pentru punerea in valoare a culturii si coeziunii europene, prin valorificarea drepturilor de inregistrare, difuzare si redifuzare a reprezentatiilor orchestrei.


Managerul proiectului este si directorul artistic al proiectului, va fi desemnat prin ordin al ministrului culturii si identitatii nationale.

Pentru buna organizare si desfasurare a proiectului se constituie, la nivelul ARTEXIM, un comitet director, organism consultativ fara personalitate juridica.
Comitetul director se organizeaza potrivit regulamentului, aprobat prin ordin al ministrului culturii si identitatii nationale, si se reuneste, la convocarea managerului proiectului sau a directorului ARTEXIM, ori de cate ori este necesar pentru pregatirea evenimentelor culturale din cadrul proiectului.


Selectia participantilor - muzicieni din cele mai importante orchestre ale statelor membre ale Uniunii Europene (U.E.), care vor fi invitati sa colaboreze in proiect, se va realiza de catre managerul proiectului impreuna cu Comitetul director. Muzicienii invitati in cadrul proiectului trebuie sa fie angajati ai orchestrelor respective si sa aiba acordul acestora pentru participarea la evenimentele culturale din cadrul proiectului.
In cadrul Orchestrei pot fi cooptati si muzicieni, care au calitatea de colaboratori ai orchestrelor din statele membre ale U.E.
Repertoriul, care este propus de managerul proiectului, va cuprinde, in principal, lucrari de referinta din muzica europeana, urmarind promovarea culturii, identitatii si specificitatii fiecarei tari, asigurand in acelasi timp si promovarea interpretilor si dirijorilor reprezentativi ai statelor membre ale U.E.Citeşte mai multe despre:    Orchestra Uniunii Europene    ARTEXIM    MuzicieniComentează: Ministerul Culturii demareaza proiectul cultural "Orchestra Uniunii Europene"
Alte titluri