Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » CEDO: Plangerile cu privire la arestul preventiv pe durata Nuntii Regale din 2011 din Regatul Unit sunt inadmisibile.

CEDO: Plangerile cu privire la arestul preventiv pe durata Nuntii Regale din 2011 din Regatul Unit sunt inadmisibile.

  Publicat: 30 Mar 2019       269 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Curtea Europeana a Drepturilor Omului reprezinta un tribunal international care are sediul la Strasbourg.
In decizia sa din data de 28.03.2019, in cauza Eiseman-Renyard impotriva Regatului Unit, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a respins cu unanimitate de voturi ca inadmisibile cererile reclamantilor. Decizia este definitiva.

Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Una dintre trasaturile esentiale ale infractiunii prevazuta in cap. I, t. II, art. 18, C. pen., partea generala.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Stari, situatii, intamplari calitati sau alte date, care nu fac parte din continutul infractiunii,

Cauza privea plangerile reclamantilor cu privire la arestul si retinerea lor pentru mai multe ore in data de 29 aprilie 2011, la mai multe sectii de politie din centrul Londrei, pentru a preveni o perturbare a linistii si ordinii publice pe durata nuntii Ducelui si Ducesei de Cambridge.
Plangerile formulate in fata instantelor nationale au fost respinse de Curtea Suprema in 2017.
In concordanta cu argumentarile si analizele instantelor nationale asupra cauzelor reclamantilor, Curtea Europeana a retinut ca instantele au gasit un echilibru just intre dreptul reclamantilor la libertate si impiedicarea lor de a deranja linistea si ordinea publica ori de a pune publicul in pericol .
Mai mult decat atat, Curtea si-a intemeiat argumentarea si pe o decizie a Marii Camere din 2018 in cauza S., V., si A. impotriva Danemarcei. In aceasta cauza, Marea Camera a retinut ca necesara clarificarea si adaptarea jurisprudentei, confirmand concluziile Curtii Supreme a Regatului Unit cu privire la faptul ca arestul preventiv poate fi compatibil cu Articolul 5 in anumite circumstante.Citeşte mai multe despre:    CEDO    Articolul 5    Nunta Regala    Articolul 5    Dreptul la libertate si siguranta    Arest preventiv

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CEDO: o disputa intre avocat si judecator poate afecta dreptul la un proces echitabil
03 Nov 2019 | 1279

CEDO: Educatia religioasa obligatorie in scoala si obligarea la dezvaluirea convingerilor religioase - o incalcare a Conventiei
02 Nov 2019 | 816

CEDO: Ilinca c. Romaniei - cererea privind retragerea permisului de port-arma - inadmisibila
28 Oct 2019 | 523

CEDO: Supravegherea video in secret a salariatilor nu reprezinta o incalcare a dreptului la viata privata atunci cand exista o justificare adecvata
23 Oct 2019 | 684

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 638

CEDO: Doua condamnari condamnari diferite pentru aceleasi fapte reprezinta o incalcare a conventiei. Curtea recomanda schimbari in sistemul penal al Rusiei.
13 Oct 2019 | 482Articole Juridice

Fiecare proprietar al unui apartament dintr-o cladire aflata in proprietate comuna este obligat sa contribuie la costurile legate de energia termica ce alimenteaza partile comune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Incidenta Deciziei CCR nr. 279/2015 asupra contractelor de munca suspendate la data pronuntarii. Neretroactivitate si neconstitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Raspunderea administrativa in Codul Administrativ (VII)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Functia publica sub imperiul Noului Cod Administrativ (V)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Hotararea in Cauza Deaconu impotriva Romaniei din 29.01.2019
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hotararea in Cauza Ana Ionescu si altii impotriva Romaniei, din 26.02.2019
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CCR - Decizia 506/2019 asupra obiectiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei