Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » CEDO: Dispersarea unui miting poate constitui o incalcare a libertatii de intrunire si de asociere

CEDO: Dispersarea unui miting poate constitui o incalcare a libertatii de intrunire si de asociere

  Publicat: 26 Apr 2019       257 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Curtea Europeana a Drepturilor Omului reprezinta un tribunal international care are sediul la Strasbourg.
In hotararea Marii Camere din data de 25.04.2019, in cauza Ter-Petrosyan impotriva Armeniei, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a retinut o incalcare a articolului 11 din Conventie (libertatea de intrunire si asociere) precum si o incalcare a articolului 13 (dreptul la un remediu efectiv) raportat la articolul 11.

Este modul de sesizare al organelor de urmarire penala facuta de catre o persoana sau organizatie publica, careia i s-a acuzat o vatamare prin infractiune.
Vezi Domiciliu conventional.
Loc in care persoana fizica isi are locuinta statornica sau principala.

Cauza privea plangerea reclamantului cu privire la dispersarea unui miting ce a avut loc pe data de 1 martie 2008, lipsa unui remediu efectiv si presupusul sau arest la domiciliu .


Curtea a retinut in particular ca Guvernul, desi a sustinut ca nu au fost epuizate caile de atac nationale, nu a pus la dispozitia reclamantului un remediu efectiv in legislatia nationala. Mai mult, Curtea a constatat ca dispersarea manifestatiei nu a fost justificata.


Cu privire la arestul la domiciliu al reclamantului Curtea nu a putut conclude daca a fost vorba despre lipsirea de libertate a reclamantului sau doar o restrangere a dreptului la libera circulatie al acestuia.Citeşte mai multe despre:    Manifestatie    Miting    Libertatea de intrunire si asociere    Conventia Europeana a Drepturilor Omului    Curtea Europeana a Drepturilor Omului    Cauza Ter-Petrosyan impotriva ArmenieiComentează: CEDO: Dispersarea unui miting poate constitui o incalcare a libertatii de intrunire si de asociere
Alte titluri

Calendarul protestelor salariatilor din penitenciare
26 Sep 2016 | 1044

Sindicatul I.N.F.L.P.R. "RADIATIA" organizeaza un miting de protest in data de 17 martie 2013
13 Mar 2015 | 1896

ELSA Bucuresti lanseaza Concursul de Eseuri: ,,Supravegherea comunicatiilor din mediul online”
21 Oct 2013 | 9594

Situatia dosarelor penale - manifestari de strada in Bucuresti 15 -19.01.2012
20 Jan 2012 | 2251

17 ianuarie 2012 - Greva generala de 24 de ore in Grecia
16 Jan 2012 | 1329Articole Juridice

Cele mai faimoase asasinate din istorie
Sursa: Ziare.com, Autor: Bogdana Boga