din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1958 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a decis infiintarea Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila

Guvernul a decis infiintarea Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila

  Publicat: 09 May 2019       416 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
In sedinta de Guvern din data de 08 mai 2019 a fost adoptata Hotararea de Guvern prin care se infiinteaza Comitetul Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila, organism interinstitutional prezidat de premier.

1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
1. Document prin care se face o instiintare (publica) cu caracter oficial.
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).

Comitetul urmareste procesul de implementare, monitorizare, evaluare si revizuire a Strategiei nationale pentru dezvoltarea durabila a Romaniei 2030.


Atributiile noului organism sunt de natura sa asigure coerenta in procesul de elaborare si promovare a actelor normative care vizeaza dezvoltarea durabila. De asemenea, Comitetul urmareste respectarea obligatiilor de raportare asumate de Romania la nivel international si al Uniunii Europene in acest domeniu . Astfel, noua institutie poate propune instrumente care sa imbunatateasca cadrul legislativ si institutional cu scopul implementarii corespunzatoare a angajamentelor Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila.


Secretariatul permanent al Comitetului va fi asigurat de catre Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, care elaboreaza si un raport anual privind stadiul implementarii Strategiei. Documentul primeste un aviz consultativ si este inaintat Guvernului pentru a fi prezentat in Parlament.


In ceea ce priveste structura organismului nou infiintat, aceasta include pe langa premier alti 27 de ministri, printre care si vicepremierii.


Sunt programate doua intalniri anuale, insa Comitetul se poate reuni in sesiune extraordinara ori de cate ori este necesar.



Citeşte mai multe despre:    Comitetul Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila    Departamentul pentru Dezvoltare Durabila

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a infiintat Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila
11 May 2019 | 679