Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.

UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.

  Publicat: 22 Jun 2019       686 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In data de 21 iunie a fost publicata Hotararea UNBR nr. 462/ 05.06.2019 a Consiliului UNBR pentru republicarea in forma consolidata a Regulamentului cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.

Examenul se organizeaza anual. Consiliul UNBR poate decide organizarea mai multor examene intr-un an, din ratiuni legate de politica profesionala privind selectia la primirea in profesia de avocat.
Potrivit alineatului urmator, examenul consta in verificarea cunostintelor juridice prin sustinerea unei probe tip grila, la urmatoarele discipline:
- organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.


Testul grila cuprinde 100 de intrebari din toate materiile de examen. Timpul necesar pentru formularea raspunsurilor la testul grila este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor pentru aceasta proba; acesta nu poate depasi 4 ore de la momentul la care s-a incheiat distribuirea testelor catre toti candidatii.


La testul grila, fiecare raspuns corect se evalueaza cu un punct. Evaluarea lucrarilor la testul grila se realizeaza prin procesare (scanare) electronica.
Subiectele pot avea si caracter aplicativ, constand in rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunostintelor teoretice ale candidatilor. Vor fi declarati admisi candidatii care vor obtine cel putin 10 puncte la fiecare disciplina in parte si un punctaj total de cel putin 70 de puncte.


Pentru sesiunea august 2019, Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din data de 05 iunie 2019 a decis ca fiecare intrebare va avea trei variante de raspuns cu o singura varianta corecta.


Grilele de examen cuprind aceleasi intrebari, care vor fi amplasate intr-o ordine diferita, astfel incat sa se evite distribuirea grilelor cu cuprins identic candidatilor alaturati.
Evaluarea lucrarilor se poate efectua intr-un singur centru de examen, conform hotararii Comisiei Permanente a UNBR.


Conform hotararii 463/05.06.2019 publicata in aceeasi zi cu Regulamentul, pentru sesiunea august 2019, data desfasurarii examenului este 30 august 2019, pentru toti candidatii. Examenul se va desfasura la Bucuresti. Cererile de inscriere a candidatilor la examen, se depun in intervalul 08 iulie 2019 (ora 8.00) - 02 august 2019 (ora 16.00) la secretariatul baroului la care candidatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea in cazul in care va fi declarat admis. Taxa de examen este de 1000 lei si se va achita in contul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - I.N.P.P.A. din Bucuresti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. - Sucursala Unirea - Bucuresti cu mentiunea ``Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea august 2019``, respectiv ``Taxa examen primire in profesie ca avocat definitiv, sesiunea august 2019``.Citeşte mai multe despre:    Admitere    Barou    INPPA    Regulament    UNBR    Hotararea 462/05.06.2019    Hotararea 63/05.06.2019

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[CUM A FOST] Conferintele Online UpDate Work (V): Masurile de protectie a salariatilor in contextul crizei economice
04 May 2020 | 1129

[CUM A FOST] UpDate Work (IV): Reorganizarea activitatii angajatorilor impusa de criza CoVID-19
29 Apr 2020 | 1240

[CUM A FOST] UpDate Work (III): Telemunca si munca la domiciliu. Adaptarea activitatii salariatilor
24 Apr 2020 | 1510

[CUM A FOST] UpDate Work (II): Modificarea si adaptarea relatiilor de munca. Contractul on-call, contractul job-sharing, Kurzarbeit Romania
15 Apr 2020 | 1843

[CUM A FOST] UpDate Work (I): Carantina si forta majora. Impactul asupra relatiilor de munca
13 Apr 2020 | 1560

UNBR: Atentie la avocatura falsa! Verificati Tabloul avocatilor!
08 Apr 2020 | 700Articole Juridice

Emiterea ordinului de protectie. Conditii si Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Revizuire decizie de pensionare. Reintegrarea salariatului dupa incetarea de drept a contractului de munca pe temeiul pensionarii
Sursa: avocat Gales Iulia | MCP Cabinet avocati

CJUE: Noi instructiuni practice pentru parti. Faza scrisa si orala a procedurii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Incidenta Deciziei CCR nr. 279/2015 asupra contractelor de munca suspendate la data pronuntarii. Neretroactivitate si neconstitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Actiunea in angajarea raspunderii delictuale a unor autoritati publice, ca urmare a refuzului acestora de emite o hotarare de Guvern
Pronuntaţă de: ICCJ, Sectia a II-a civila, Decizia nr. 2204 din 26 noiembrie 2019

Rezolutiunea contractului intervine pentru neexecutarea contractului, cu daune-interese in favoarea creditorului, daca acestea i se cuvin
Pronuntaţă de: ICCJ, Sectia a II-a civila, Decizia nr. 1936 din 29 octombrie 2019

O societate comerciala cu raspundere limitata are calitatea de profesionist, neputand fi asimilata in nicio imprejurare cu un consumator
Pronuntaţă de: ICCJ, Sectia a II-a civila, Decizia nr. 2259 din 3 decembrie 2019

Carantina nelegala. Ordonanta presedintiala privind incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate
Pronuntaţă de: Judecatoria BAIA MARE - SENTINTA CIVILA NR. 3787- Sedinta publica din 18 iunie 2020