Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.

UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.

  Publicat: 22 Jun 2019       214 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
In data de 21 iunie a fost publicata Hotararea UNBR nr. 462/ 05.06.2019 a Consiliului UNBR pentru republicarea in forma consolidata a Regulamentului cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.

Examenul se organizeaza anual. Consiliul UNBR poate decide organizarea mai multor examene intr-un an, din ratiuni legate de politica profesionala privind selectia la primirea in profesia de avocat.
Potrivit alineatului urmator, examenul consta in verificarea cunostintelor juridice prin sustinerea unei probe tip grila, la urmatoarele discipline:
- organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.


Testul grila cuprinde 100 de intrebari din toate materiile de examen. Timpul necesar pentru formularea raspunsurilor la testul grila este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor pentru aceasta proba; acesta nu poate depasi 4 ore de la momentul la care s-a incheiat distribuirea testelor catre toti candidatii.


La testul grila, fiecare raspuns corect se evalueaza cu un punct. Evaluarea lucrarilor la testul grila se realizeaza prin procesare (scanare) electronica.
Subiectele pot avea si caracter aplicativ, constand in rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunostintelor teoretice ale candidatilor. Vor fi declarati admisi candidatii care vor obtine cel putin 10 puncte la fiecare disciplina in parte si un punctaj total de cel putin 70 de puncte.


Pentru sesiunea august 2019, Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din data de 05 iunie 2019 a decis ca fiecare intrebare va avea trei variante de raspuns cu o singura varianta corecta.


Grilele de examen cuprind aceleasi intrebari, care vor fi amplasate intr-o ordine diferita, astfel incat sa se evite distribuirea grilelor cu cuprins identic candidatilor alaturati.
Evaluarea lucrarilor se poate efectua intr-un singur centru de examen, conform hotararii Comisiei Permanente a UNBR.


Conform hotararii 463/05.06.2019 publicata in aceeasi zi cu Regulamentul, pentru sesiunea august 2019, data desfasurarii examenului este 30 august 2019, pentru toti candidatii. Examenul se va desfasura la Bucuresti. Cererile de inscriere a candidatilor la examen, se depun in intervalul 08 iulie 2019 (ora 8.00) - 02 august 2019 (ora 16.00) la secretariatul baroului la care candidatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea in cazul in care va fi declarat admis. Taxa de examen este de 1000 lei si se va achita in contul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - I.N.P.P.A. din Bucuresti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. - Sucursala Unirea - Bucuresti cu mentiunea ``Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea august 2019``, respectiv ``Taxa examen primire in profesie ca avocat definitiv, sesiunea august 2019``.Citeşte mai multe despre:    Admitere    Barou    INPPA    Regulament    UNBR    Hotararea 462/05.06.2019    Hotararea 63/05.06.2019Comentează: UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.
Alte titluri

Au fost publicate actele necesare si programul pentru inscrierea la examenul de admitere in profesia de avocat, sesiunea august 2019
03 Jul 2019 | 104

CSM a aprobat Regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a INM pentru 2019
06 Jun 2019 | 167

CCR: Legea pentru modificarea art. 9 din Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publica este neconstitutionala
29 May 2019 | 131

C.C.R.: Legea privind aprobarea OUG 85/2016 este neconstitutionala
29 May 2019 | 309

Parlamentul a modificat procedura de restituire a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist
29 May 2019 | 116Articole Juridice

Limitele principiului retroactivitatii efectelor nulitatii deciziei de concediere. Neretroactivitatea deciziei de reintegrare a salariatului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Diferentierea termenelor de solutionare a cererilor de restituire a imobilelor preluate abuziv si egalitatea in drepturi
Sursa: Irina Maria Diculescu

Legea contenciosului administrativ: atacarea ordonantelor declarate neconstitutionale intre disciplinarea justitiabililor si incalcarea principiului neretroactivitatii legii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Refuzul de a amana judecata pentru lipsa de aparare: intre garantie si restrangere a dreptului de aparare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Decizia nr. 209/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 31 din OUG 44/2008
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 362/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 32 alin. (7) fraza finala din Legea cetateniei romane nr. 21/1991
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia ICCJ nr. 12/2019 - RIL admis privind procedura insolventei
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia nr. 630/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor prevederi din Codul de procedura civila
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei