Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.

UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.

  Publicat: 22 Jun 2019       612 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
In data de 21 iunie a fost publicata Hotararea UNBR nr. 462/ 05.06.2019 a Consiliului UNBR pentru republicarea in forma consolidata a Regulamentului cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.

Examenul se organizeaza anual. Consiliul UNBR poate decide organizarea mai multor examene intr-un an, din ratiuni legate de politica profesionala privind selectia la primirea in profesia de avocat.
Potrivit alineatului urmator, examenul consta in verificarea cunostintelor juridice prin sustinerea unei probe tip grila, la urmatoarele discipline:
- organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.


Testul grila cuprinde 100 de intrebari din toate materiile de examen. Timpul necesar pentru formularea raspunsurilor la testul grila este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor pentru aceasta proba; acesta nu poate depasi 4 ore de la momentul la care s-a incheiat distribuirea testelor catre toti candidatii.


La testul grila, fiecare raspuns corect se evalueaza cu un punct. Evaluarea lucrarilor la testul grila se realizeaza prin procesare (scanare) electronica.
Subiectele pot avea si caracter aplicativ, constand in rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunostintelor teoretice ale candidatilor. Vor fi declarati admisi candidatii care vor obtine cel putin 10 puncte la fiecare disciplina in parte si un punctaj total de cel putin 70 de puncte.


Pentru sesiunea august 2019, Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din data de 05 iunie 2019 a decis ca fiecare intrebare va avea trei variante de raspuns cu o singura varianta corecta.


Grilele de examen cuprind aceleasi intrebari, care vor fi amplasate intr-o ordine diferita, astfel incat sa se evite distribuirea grilelor cu cuprins identic candidatilor alaturati.
Evaluarea lucrarilor se poate efectua intr-un singur centru de examen, conform hotararii Comisiei Permanente a UNBR.


Conform hotararii 463/05.06.2019 publicata in aceeasi zi cu Regulamentul, pentru sesiunea august 2019, data desfasurarii examenului este 30 august 2019, pentru toti candidatii. Examenul se va desfasura la Bucuresti. Cererile de inscriere a candidatilor la examen, se depun in intervalul 08 iulie 2019 (ora 8.00) - 02 august 2019 (ora 16.00) la secretariatul baroului la care candidatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea in cazul in care va fi declarat admis. Taxa de examen este de 1000 lei si se va achita in contul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - I.N.P.P.A. din Bucuresti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. - Sucursala Unirea - Bucuresti cu mentiunea ``Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea august 2019``, respectiv ``Taxa examen primire in profesie ca avocat definitiv, sesiunea august 2019``.Citeşte mai multe despre:    Admitere    Barou    INPPA    Regulament    UNBR    Hotararea 462/05.06.2019    Hotararea 63/05.06.2019

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Organizatiile de drept public sau privat vor putea face parte din reteaua EURES
21 Nov 2019 | 1011

Institutul Notarial a publicat rezultatele finale ale concursului de admitere pentru notari stagiari organizat in 2 octombrie 2019
12 Oct 2019 | 362

Proiect de lege: investirea profesorilor cu autoritate publica. Lovirea unui profesor va fi pedepsita similar ultrajului!
09 Oct 2019 | 515

CCR: reluarea cauzei din faza judecatii in prima instanta ca urmare a redeschiderii procesului penal pentru persoanele condamnate judecate in lipsa - neconstitutionala
09 Oct 2019 | 340

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 februarie 2020
17 Sep 2019 | 1133

CSM a publicat detaliile privind organizarea concursului de admitere la INM in perioada septembrie 2019 februarie 2020
17 Sep 2019 | 860Articole Juridice

Incidenta Deciziei CCR nr. 279/2015 asupra contractelor de munca suspendate la data pronuntarii. Neretroactivitate si neconstitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Criterii jurisprudentiale in stabilirea daunelor morale de catre instantele de judecata
Sursa: Irina Maria Diculescu

Constituirea unei fundatii. Patrimoniu si documente necesare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Limitele principiului retroactivitatii efectelor nulitatii deciziei de concediere. Neretroactivitatea deciziei de reintegrare a salariatului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 657/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a sintagmei "pe baza de abonament" - Legea 1/2011
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect procesual la care hotararea atacata se refera
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

RIL - Decizia ICCJ 2/2019 - tribunalele specializate sunt competente sa solutioneze apelurile in cererile formulate in procedura executarii silite in materiile ce fac obiectul specializarii lor.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei