Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.

Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.

  Publicat: 18 Jul 2019       112 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Pe platforma „Monitorul Preturilor Carburantilor” s-au inregistrat aproximativ 180.000 de cautari ale sortimentelor de carburanti in primele zile de la lansare. Astfel, in primele doua saptamani, cele mai cautate sortimente au fost benzina standard (59.930) si motorina standard (54.932), ambele reprezentand 64% din cautari, iar restul sortimentelor - motorina premium (22.818), benzina premium (20.656), GPL (13.290) si incarcarea electrica (8.206) - insumand 36% din cautarile totale.

Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.

Cele 180.000 de cautari au fost generate in urma a peste 62.000 de accesari, un utilizator unic fiind interesat de mai multe sortimente.


Platforma ``Monitorul Preturilor Carburantilor`` este disponibila atat sub forma de aplicatie web, cat si ca aplicatie mobila (iOS si Android), ce poate fi descarcata din App Store si Google Play si afiseaza preturile pentru carburantii standard si premium (benzina si motorina) practicate in statiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar si Gazprom din intreaga tara, oferind multiple facilitati de cautare, sortare si filtrare a datelor.


Platforma ``Monitorul Preturilor Carburantilor`` afiseaza, momentan, preturile carburantilor (benzina, motorina si GPL) practicate de cele mai mari retele de benzinarii, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar si Gazprom, la nivelul intregii tari . In urma lansarii, unii distribuitori independenti de carburanti si-au exprimat interesul pentru a adera la platforma, iar in prezent se deruleaza discutii pentru introducerea acestora in baza de date si afisarea preturilor carburantilor pe platforma.


Autoritatea de concurenta recomanda utilizatorilor actualizarea aplicatiei mobile prin intermediul Google Play sau App Store deoarece aceasta contine imbunatatiri ale performantei si repara diferite probleme tehnice.Citeşte mai multe despre:    Monitorul Preturilor Carburantilor    Consiliul Concurentei    Aplicatie    Preturi    CarburantiComentează: Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.
Alte titluri

Consiliul Concurentei a lansat "Monitorul Preturilor Produselor Alimentare"
15 Oct 2019 | 79

Consiliul Concurentei solicita sa se acorde acces nediscriminatoriu la apele minerale de la Sangeorz-Bai
05 Oct 2019 | 85

Consiliul Concurentei: preluarea termnalelor CFR Marfa de catre CFR Infrastructura - o posibila solutie pentru imbunatatirea transportului feroviar
02 Oct 2019 | 102

Consiliul Concurentei: Nu exista o abordare unitara privind parcarile publice cu plata
25 Sep 2019 | 120

Consiliul Concurentei: Modul de organizare a licitatiilor pentr deszapezirea drumurilor faciliteaza intelegerile - amenzi de peste 1 milion de euro pentru 4 companii
17 Sep 2019 | 182

Consiliul Concurentei: Disfunctionalitatile in aprovizionare au condus la cresterea pretului lemnului de foc cu 50%
11 Sep 2019 | 89Articole Juridice

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior – pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Definirea pietei relevante in cazurile de concentrare economica
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Piata relevanta
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Fixarea preturilor de vanzare a produselor catre terti. Aprecierea gravitatii faptei anticoncurentiale ca element de individualizare a sanctiunii aplicate
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1472 din 21 martie 2014