Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.

Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.

  Publicat: 18 Jul 2019       88 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Pe platforma „Monitorul Preturilor Carburantilor” s-au inregistrat aproximativ 180.000 de cautari ale sortimentelor de carburanti in primele zile de la lansare. Astfel, in primele doua saptamani, cele mai cautate sortimente au fost benzina standard (59.930) si motorina standard (54.932), ambele reprezentand 64% din cautari, iar restul sortimentelor - motorina premium (22.818), benzina premium (20.656), GPL (13.290) si incarcarea electrica (8.206) - insumand 36% din cautarile totale.

Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.

Cele 180.000 de cautari au fost generate in urma a peste 62.000 de accesari, un utilizator unic fiind interesat de mai multe sortimente.


Platforma ``Monitorul Preturilor Carburantilor`` este disponibila atat sub forma de aplicatie web, cat si ca aplicatie mobila (iOS si Android), ce poate fi descarcata din App Store si Google Play si afiseaza preturile pentru carburantii standard si premium (benzina si motorina) practicate in statiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar si Gazprom din intreaga tara, oferind multiple facilitati de cautare, sortare si filtrare a datelor.


Platforma ``Monitorul Preturilor Carburantilor`` afiseaza, momentan, preturile carburantilor (benzina, motorina si GPL) practicate de cele mai mari retele de benzinarii, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar si Gazprom, la nivelul intregii tari . In urma lansarii, unii distribuitori independenti de carburanti si-au exprimat interesul pentru a adera la platforma, iar in prezent se deruleaza discutii pentru introducerea acestora in baza de date si afisarea preturilor carburantilor pe platforma.


Autoritatea de concurenta recomanda utilizatorilor actualizarea aplicatiei mobile prin intermediul Google Play sau App Store deoarece aceasta contine imbunatatiri ale performantei si repara diferite probleme tehnice.Citeşte mai multe despre:    Monitorul Preturilor Carburantilor    Consiliul Concurentei    Aplicatie    Preturi    CarburantiComentează: Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.
Alte titluri

Consiliul Concurentei supune spre consultare publica un Ghid privind serviciile feroviare conexe si infrastructura de servicii.
28 Jul 2019 | 138

Consiliul Concurentei: Majorarile preturilor la carburanti trebuie afisate simultan pentru ca firmele sa nu se influenteze reciproc
09 Jul 2019 | 97

Consiliul Concurentei solicita modificarea regulamentelor serviciului de alimentare cu apa si de canalizare
05 Jul 2019 | 127

Consiliul Concurentei lanseaza "Monitorul Preturilor Carburantilor"
01 Jul 2019 | 156

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 105Articole Juridice

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior – pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Definirea pietei relevante in cazurile de concentrare economica
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Piata relevanta
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Fixarea preturilor de vanzare a produselor catre terti. Aprecierea gravitatii faptei anticoncurentiale ca element de individualizare a sanctiunii aplicate
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1472 din 21 martie 2014