din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1902 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri preia schema de ajutor de sprijinpentru industria cinematografica

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri preia schema de ajutor de sprijinpentru industria cinematografica

  Publicat: 31 Jan 2020       1116 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Art. 87 TCE (versiunea consolidata) stipuleaza ca, exceptand situatiile expres prevazute in Tratat, orice fel de ajutor acordat de catre un stat membru, sau prin intermediul resurselor statului, este incompatibil cu Piata Interna comunitara daca distorsioneaza concurenta favorizand unele intreprinderi sau productia anumitor bunuri si afecteaza comertul intre statele membre.
Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri va prelua de la Comisia Nationala de Prognoza atributiile cu privire la schema de ajutor de stat pentrusprijinirea industriei cinematografice si productiei de film in Romania.

Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Art. 87 TCE (versiunea consolidata) stipuleaza ca, exceptand situatiile expres prevazute in Tratat, orice fel de ajutor acordat de catre un stat membru, sau prin intermediul resurselor statului, este incompatibil cu Piata Interna comunitara daca distorsioneaza concurenta favorizand unele intreprinderi sau productia anumitor bunuri si afecteaza comertul intre statele membre.

Preluarea se vaface potrivit prevederilor Ordonantei de Urgenta prin care s-a modificat OUG 114 si au fostcompletate alte acte normative.


``Productiile cinematografice nu sunt doar produse culturale, ele sunt proiecte generatoare de multiplicare economica. Aceste efecte de multiplicare se regasesc intoate ramurile economiei reale. Spre exemplu, industria cinematografica reprezinta o oportunitate de a pune Romania pe harta internationala a destinatiilor de film.


Prima recunoastere a fost facuta in anii 2000, dupa care mai multi regizori siproducatori faimosi de film au ales tara noastra ca destinatie de filmare pentru productii celebre. Asa ca am considerat ca este o ocazie buna sa dezvoltam si sa neextindem si sa aducem aceasta schema de sprijin acolo unde-si are locul, laEconomie, ca o masura de stimulare a investitiilor.


In plus, avem sansa sa crestempo tentialul turistic al tarii noastre asa cum s-a intamplat in alte state europenecare, datorita productiilor cinematografice care au fost filmate pe teritoriul lor, audevenit destinatii turistice extrem de cautate.


Dezvoltarea industrieicinematografice inseamna si noi investitii straine, deci noi locuri de munca . Vom imbunatati acest program si vom dezvolta cadrul legislativ care sa garanteze predictibilitate si transparenta``, a declarat Virgil Popescu ministrul Economiei,Energiei si Mediului de Afaceri.


Potrivit modificarilor, furnizorul schemei de ajutor de stat prevazuta in HotarareaGuvernului Nr. 421/2018 este ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.



Citeşte mai multe despre:    Comisia Nationala de Prognoza    proiecte generatoare de multiplicare economica    industria cinematografica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MFP: TelVerde Anticoruptie
11 Jul 2012 | 2055

Lista Agentiilor guvernarmentale care vor fi desfiintare, reintegrate sau al caror personal se va reduce
12 Aug 2009 | 3649

Punctul de vedere al Mininisterului Finantelor fata de primele de vacanta
05 Jul 2009 | 4054

Ministrul Pogea despre scopul introducerii impozitului forfetar
12 Apr 2009 | 2683

MJLC a stabilit tarifele pentru interpretii si traducatorii autorizati
02 Apr 2009 | 2810