Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Peste 65.000 de elevi vor beneficia de extinderea programului „Masa calda”

Peste 65.000 de elevi vor beneficia de extinderea programului „Masa calda”

  Publicat: 06 Feb 2020       1972 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Guvernul Romaniei a aprobat in data de 4 februarie 2020, prin ordonanta de urgenta, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 150 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, program cunoscut si sub titulatura de „Masa calda”.

Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.

In anii anteriori acesta functionat in 50 de unitati de invatamant. Incepand din semestrul al II-lea al anului scolar 2019-2020, programul ``Masa calda`` se va desfasura in 150 de unitati de invatamant.


Decizia de extindere cu 100 de noi unitati de invatamant are la baza efectele pozitive generate asupra beneficiarilor directi si indirecti. Studiile de impact au aratat ca aceasta masura a avut ca efect scaderea ratei abandonului scolar, diminuarea absenteismului, precum si formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentatie sanatoasa.


Astfel, in perioada derularii activitatii didactice, prescolarii si elevii din cele 150 de unitati de invatamant vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masa calda pe zi, in limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).


Comparativ cu anul precedent, numarul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, insumand pentru anul in curs un numar total de 65.343 de elevi. Suma estimata, necesara implementarii programului pentru anul 2020, este de 81.983 mii lei.


Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizeaza la nivelul fiecarei unitati/subdiviziuni administrativ-teritoriale si se stabileste potrivit prevederilor legislatiei in domeniul achizitiilor publice.


Derularea programului de acordare a unui suport alimentar pentru prescolari si elevi face parte din actiunile Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru realizarea unui obiectiv major al politicilor sale educationale: asigurarea accesului echitabil si nediscriminatoriu la o educatie de calitate pentru toti copiii si tinerii din Romania.Citeşte mai multe despre:    programul Masa calda    Masa calda 2020    Masa calda elevi

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri