din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2531 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CE prelungeste cu un an fondurile SAPARD pentru Romania

CE prelungeste cu un an fondurile SAPARD pentru Romania

  Publicat: 02 Dec 2008       1550 citiri       Sursa: HotNews  


Persoana autorizata sa difuzeze sterile sau documentele oficiale ale guvernului ori ale unor organe sau organizatii.
CE a decis, marti, prelungirea fondurilor SAPARD pentru Romania pana la sfarsitul lui 2009, a declarat Michael Mann, purtator de cuvant al comisarului pentru agricultura, Mariann Fischer Boel.

Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Act adoptat de organele de stat,
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Persoana autorizata sa difuzeze sterile sau documentele oficiale ale guvernului ori ale unor organe sau organizatii.
Decizia de neparticipare este o scutire acordata unei tari care nu doreste sa se alature celorlalte state membre ale Uniunii intr-un anumit domeniu al cooperarii comunitare, ca mod de evitare a unui impas general.
Expert contabil independent care intocmeste rapoarte anuale in folosul actionarilor, continand
Persoana autorizata sa difuzeze sterile sau documentele oficiale ale guvernului ori ale unor organe sau organizatii.
(Audit) Operatiunea de examinare profesionista a documentelor financiare ale unei companii cu scopul de a stabili daca inregistrarile si rapoartele ei sunt valide si daca informatiile au fost inregistrate in contabilitate si prezentate in rapoartele financiare in mod legal si corect.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Comisia Europeana a transmis, la 25 octombrie, o scrisoare catre autoritatile romane, solicitand noi informatii pentru a putea lua o decizie privind reluarea platilor din fonduri SAPARD.

"Directia Generala de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DG AGRI) a transmis astazi dupa-amiaza (marti, n.red.) o scrisoare autoritatilor romane referitoare la planul de actiuni", a spus Mann.

El a precizat ca, in scrisoare, CE recunoaste eforturile depuse de partea romana in acest domeniu .

"Dar am solicitat noi informatii", a spus Mann, care nu a dorit sa ofere amanunte despre natura acestora.

De asemenea, intrebat daca exista vreun termen limita pana la care CE asteapta un raspuns, oficialul CE a precizat ca nu exista termene limita, dar informatiile sunt asteptate la Bruxelles "cat mai repede posibil".

CE nu a luat inca o decizie privind reluarea platilor din fonduri SAPARD catre Romania, dar o hotarare ar putea fi luata la jumatatea saptamanii viitoare, a declarat, intr-o conferinta de presa, Michael Mann, purtator de cuvant al CE pe probleme de agricultura.

"Nu am luat inca o decizie . Am primit un raport de la un auditor independent", a spus Mann.

El a precizat ca CE continua analiza iar un raspuns ar putea fi disponibil la jumatatea saptamanii viitoare.

"Continuam analiza si probabil ca vom avea un raspuns la jumatatea saptamanii viitoare", a spus Michael Mann, purtator de cuvant al comisarului pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel.

Platile catre beneficiarii programului SAPARD au fost sistate temporar de catre autoritatile romane, pana la remedierea unor deficiente tehnice semnalate in raportul de audit al Comisiei Europene privind procedurile de autorizare a platilor, a declarat, la sfarsitul lunii august, Alice Batu, secretar de stat la acea vreme in Ministerul Economiei si Finantelor.

"Este vorba de numai cateva saptamani si nu se poate vorbi de o cuantificare a unor sume. Toate platile vor fi reluate dupa ce vor fi imbunatatite procedurile tehnice semnalate de Comisia Europeana", a declarat Batu.

Ea a aratat ca la auditul din luna iunie reprezentantii Comisiei Europene au reclamat mai multe deficiente la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care gestioneaza fondurile SAPARD, in special in ceea ce priveste procedurile de autorizare a platilor.

Beneficiarii de fonduri SAPARD depun cereri de plata pe masura ce finalizeaza lucrarile la proiectele de investitii aprobate, iar sumele sunt distribuite din fonduri de la buget si rambursate ulterior de Comisie.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...