Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Cabinetele stomatologice vor fi obligate sa afiseze la vedere preturile lucrarilor

Cabinetele stomatologice vor fi obligate sa afiseze la vedere preturile lucrarilor

  Publicat: 16 Dec 2008       5419 citiri       Sursa: Gardianul  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Persoanele, altele decat cele care apartin familiei extinse, care,
Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a supus dezbaterii publice doua proiecte de ordin de ministru privind aprobarea grilei de control a cabinetelor de medicina dentara si a celor de medicina de familie .

Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Ansamblul complex de masuri si actiuni realizate pentru a raspunde nevoilor sociale ale persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunitatilor,
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Medicii de familie si doctorii dentisti trebuie sa aiba īn cabinete registre pentru evidente specifice, printre care si unul pentru reclamatii si sesizari din partea pacientilor, dar si pentru evidenta incidentelor si a reactiilor adverse si pentru substantele toxice, potrivit noilor documente supuse dezbaterii publice si citate de Mediafax. Īn cabinetul medicului de familie trebuie sa existe materiale privind programul de activitate, drepturile si obligatiile pacientilor, pachetul minim de servicii ce pot fi oferite, cāt si preturile pentru eventuale servicii .

Totodata, acesta trebuie sa cuprinda o sala de asteptare, cabinet de consultatii si grup sanitar pentru pacienti, sala de tratament si gup sanitar pentru personal, vestiare, cabinet pentru vaccinari si spatiu pentru recoltarea si depozitarea unor probe biologice pentru analize. In nici un cabinet nu trebuie sa lipseasca ecograf si electro-cardiograf (EKG).

Medicii trebuie sa aiba documente cu evidente specifice. Pentru cabinetele de medicina dentara, doctorii vor fi obligati sa afiseze la loc vizibil preturile lucrarilor si vor putea realiza sterilizarea īn cabinetul personal, īn comun cu alti doctori. Proiectul ramāne īn dezbatere publica pāna īn 14 ianuarie 2009.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: Cabinetele stomatologice vor fi obligate sa afiseze la vedere preturile lucrarilor
Articole Juridice

A fost modificat Codul muncii
Sursa:

A fost modificat regimul strainilor in Romania
Sursa:

CJUE. Un lucrator nu isi poate pierde in mod automat dreptul dobandit la concediu anual platit pentru ca nu a solicitat concediu
Sursa:Jurisprudenţă

Cauza CEDO: Hulpe si altii impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Intinderea rolului activ al judecatorului in administrarea probelor in litigiile de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale

Decizia CCR nr. 387/2018 privind neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 53 alin. (1) teza intai din Codul muncii (varsta de pensionare a femeilor)
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Legislaţie

LEGEA nr. 297/2018 privind Registrul National de Publicitate Mobiliara si pentru abrogarea OG nr. 89/2000 privind unele masuri pentru autorizarea oper
LEGEA nr. 297 din 3 decembrie 2018 privind Registrul National de Publicitate Mobiliara si pentru abr ...

Legea 287/2018 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017
Legea nr. 287 din 29 noiembrie 2018 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privi ...

OUG 100/2018 privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare si investitii
ORDONANTA DE URGENTA nr. 100 din 15 noiembrie 2018 pentru reglementarea unor masuri privind cadrul g ...