din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1829 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Contractul cu firma de avocatura italiana care asista romanii este de peste 10.000 de euro

Contractul cu firma de avocatura italiana care asista romanii este de peste 10.000 de euro

  Publicat: 06 Dec 2007       2361 citiri       Sursa: Newsin.ro  


Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Act normativ prin care se reglementeaza situatii generale si impersonale (decrete lege) sau situatii individuale concrete (numirea sau revocarea unui ambasador)
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Denumire data monedei unice europene.
Firma italiana de avocatura Miotti a fost aleasa sa acorde asistenta juridica romanilor din Italia care primesc decret de expulzare, incheindu-se un contract pe un an de zile in valoare de 10.000 de euro plus TVA, a declarat joi purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica.

Denumire data monedei unice europene.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Onorariile acordate fiecarui caz pe care il are firma de avocatura, precum si alte detalii privind stabilirea acestora si valoarea sunt perfectate de Ministerul Justitiei, a adaugat Banica. Singura precizare pe care a putut-o face a fost valoarea contractului si durata acestuia - 10.000 de euro plus TVA, pe un an de zile .
Cetatenii romani care fac obiectul unei decizii de indepartare emise de autoritatile italiene in baza Decretului lege nr. 181/2007 pot sa depuna, incepand cu data de 27 noiembrie a.c., la sediul Ambasadei Romaniei la Roma sau la Consulatele Generale ale Romaniei de la Milano si Torino, in termenul legal de 20 de zile, documentele aferente indepartarii de pe teritoriul italian, a mai aratat purtatorul de cuvant al MAE.
Ilie Banica a subliniat din nou ideea ca asistenta firmei italiene "vizeaza numai contestatiile la adresa deciziilor de indepartare emise in baza actului normativ italian mentionat si nu alte litigii pe care cetatenii romani le au cu entitati publice sau private de pe teritoriul italian".
Primul pas este, potrivit explicatiilor lui Ilie Banica, identificarea unei tipologii care sa simplifice asistenta juridica . Prin urmare, au fost transmise firmei de avocatura - in 28 noiembrie 2007 - zece cazuri tip, zece dosare ale unor cetateni romani, a caror indepartare fortata prezinta elemente de nerespectare a legislatiei nationale si europene in privinta liberei circulatii.
"Pana acum, niciun cetatean roman nu a solicitat asistenta juridica gratuita", a precizat purtatorul de cuvant al MAE.
Incepand cu data de 27 noiembrie, la sediul Ambasadei Romaniei la Roma sau la Consulatele Generale ale Romaniei de la Milano si Torino, cetatenii romani care fac obiectul unei decizii de indepartare de pe teritoriul italian pot depune - in termenul legal de 20 de zile - documentele aferente.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...