Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Grila notarilor coboară cu preţurile apartamentelor la nivelul anului 2004

Grila notarilor coboară cu preţurile apartamentelor la nivelul anului 2004

  Publicat: 22 Dec 2008       6081 citiri       Sursa: Cotidianul  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Preţurile terenurilor din noua grilă notarială, în funcţie de care se va calcula taxa notarială pe tranzacţie, vor fi la nivelul înregistrat în 2005.

Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Ieftinirea apartamentelor va aduce taxe notariale mai mici

Tranzacţiile imobiliare se vor taxa de către notari la noi valori, calculate în funcţie de evoluţia pieţei. Noua grilă pe care vor lucra notarii va fi finalizată, conform unor surse din cadrul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România (UNNPR), până la sfârşitul acestui an şi va intra în vigoare în prima parte a anului viitor. Preţurile sunt mult mai mici decât cele din grila după care se operează în prezent, astfel că vor scădea şi sumele plătite de clienţi. În ultimul timp, agenţii imobiliari au spus că numărul tranzacţiilor a scăzut şi din cauză că preţurile locuinţelor sunt mai mici decât cele din grilă, iar oamenii nu vor să plătească taxe mai mari.

Noua grilă notarială va ţine cont de situaţia de pe piaţa imobiliară, unde preţurile locuinţelor au scăzut semnificativ în ultimele luni.

Surse din cadrul UNNPR spun că preţurile locuinţelor vor fi, în cazul multora dintre zonele din Capitală, la nivelul celor publicate în grila după care s-a operat în anul 2004. În ceea ce priveşte terenurile, preţurile din noua grilă vor fi la nivelul celor din 2005. Conform informaţiilor făcute publice în momentul în care s-a lansat grila de preţuri din 2004, un apartament cu două camere, situat pe Bulevardul Unirii într-un bloc construit între 1977 şi 1990, costa peste 44.000 de euro. Dacă blocul a fost finalizat după 1990, preţul ajungea la 50.000 de euro.

Un apartament cu două camere situat în zona 13 Septembrie costa 23.000 de euro, în vreme ce un apartament cu trei camere situat în Drumul Taberei era evaluat la peste 24.000 de euro. Valorile din noua grilă vor depinde însă de evoluţia pieţei în zonele din Capitală, astfel că este posibil ca în unele zone mai slab cotate în 2004 valoarea locuinţelor să fi crescut în urma unor investiţii care influenţează piaţa imobiliară, cum ar fi centrele comerciale de tip mall sau noile ansambluri rezidenţiale. De asemenea, preţurile din grilă nu vor fi preţurile de tranzacţionare, ci doar valori minime în funcţie de care se vor taxa tranzacţiile.

Cădere liberă

Preţurile locuinţelor vechi din Capitală au scăzut. Dacă în urmă cu mai puţin de un an pentru o garsonieră modestă situată într-o zonă de la periferia Capitalei se cereau peste 55.000 de euro, în prezent se cer 35.000-40.000 de euro. Este vorba despre garsoniere confort unu situate în zone precum Militari, Drumul Găzarului, Şoseaua Giurgiului, Rahova. În intervalul de preţ 40.000-45.000 de euro se pot găsi garsoniere în zone precum Pantelimon, Berceni şi Titan, în vreme ce în Crângaşi sau în Drumul Taberei preţurile sunt de peste 45.000 de euro. Şi în cazul apartamentelor cu două camere preţurile au scăzut. Astfel, în zone precum Drumul Taberei, Titan sau Berceni, apartamente confort unu se vând cu preţuri cuprinse între 55.000 şi 70.000 de euro. În urmă cu mai puţin de an, acestea costau peste 85.000 de euro.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: Grila notarilor coboară cu preţurile apartamentelor la nivelul anului 2004
Articole Juridice

CJUE. In cursul concediului sau anual minim garantat prin dreptul Uniunii, un lucrator are dreptul la remuneratia sa normala, in pofida unor perioade
Sursa:

A fost modificat Codul muncii
Sursa:

A fost modificat regimul strainilor in Romania
Sursa:Jurisprudenţă

Cauza CEDO: Hulpe si altii impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Intinderea rolului activ al judecatorului in administrarea probelor in litigiile de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale

Decizia CCR nr. 387/2018 privind neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 53 alin. (1) teza intai din Codul muncii (varsta de pensionare a femeilor)
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Legislaţie

Legea 305/2018 pentru modificarea si completarea Legii privind finantele publice locale si Legii administratiei publice locale
Legea nr. 305 din 11 decembrie 2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind fin ...

LEGEA nr. 297/2018 privind Registrul National de Publicitate Mobiliara si pentru abrogarea OG nr. 89/2000 privind unele masuri pentru autorizarea oper
LEGEA nr. 297 din 3 decembrie 2018 privind Registrul National de Publicitate Mobiliara si pentru abr ...

Legea 287/2018 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017
Legea nr. 287 din 29 noiembrie 2018 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privi ...