din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2564 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Grila notarilor: Preturile locuintelor in 2009, egale cu cele din 2005

Grila notarilor: Preturile locuintelor in 2009, egale cu cele din 2005

  Publicat: 06 Jan 2009       4462 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Potrivit grilei notarilor, barometrul pietei imobiliare, anul 2009 aduce taxe mai mici pe tranzactii imobiliare. Grila de evaluare a imobilelor dupa care notarii calculeaza impozitele pentru vanzarile de apartamente a scazut, anunta imomedia.ro.

Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Pretul locuintelor atinge, potrivit calculelor, cotatiile din 2005, potrivit unei surse de la Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania.

Codul fiscal prevede ca notarii sa realizeze, anual, expertize cu preturile minime pentru locuinte, pentru a evita incasarea unor impozite mai mici, daca vanzatorul si cumparatorul declara in contract un pret mai mic decat cel real.

Prin urmare, potrivit Codului Fiscal, la vanzarea unei case sau a unui teren vanzatorul achita 3% din pret, daca valoarea tranzactiei este inferioara sumei de 200.000 de lei si daca proprietatea a fost detinuta mai putin de 3 ani.

In cazul in care valoarea tranzactiei este mai mare, se va plati un impozit de 6.000 de lei (3%) plus 2% din ce depaseste 200.000 lei.

Daca tranzactia are loc dupa trei ani de la cumpararea bunului, se va achita un impozit de 2% pana la 200.000 lei inclusiv. Daca pretul depaseste pragul respectiv, se vor plati 4.000 de lei (2%) plus 1% din diferenta peste 200.000 de lei.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...