din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2009 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Taxa auto 2009. Un nou mod de calcul, un nou impozit auto

Taxa auto 2009. Un nou mod de calcul, un nou impozit auto

  Publicat: 11 Feb 2009       23154 citiri       Sursa: Dailybusiness.ro  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Nicolae Nemirschi , ministrul Mediului, a anuntat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca saptamana viitoare va fi aprobata o ordonanta ce va reduce nivelul taxei de poluare auto, in conformitate cu prevederile legislatiei europene.

Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Forma de reprezentare a raportului de egalitate valorica stabilit intre conturile corespondente, pe baza dublei inregistrari a unei operatii economico-financiare.
Denumire data monedei unice europene.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
Taxa auto urmeaza sa foloseasca aceeasi formula de calcul, dar va fi mult mai mica decat cea aplicata de Guvernul Tariceanu, a declarat Nemirschi.

El a precizat ca dupa ce va fi aprobata de Guvern, decizia va fi trimisa Comisiei Europene, iar apoi va fi pusa in practica. Cei care nu si-au putut inmatricula masinile pana in luna decembrie, din cauza programarilor de la Registrul Auto Roman (RAR), vor fi pasuiti, urmand sa plateasca taxa dupa noua formula .

"Va exista si o pasuire a celor care nu au reusit sa-si inmatriculeze masinile pana in 15 decembrie, respectiv cei care le-au avut in tara si care din motive tehnice n-au mai fost primiti la RAR sau la administratiile financiare, printr-o formula pe care o vom definitiva tot in cuprinsul acestei ordonante de urgenta", a adaugat Nemirschi.

Ministrul Mediului a mai precizat ca va fi pastrata eliminarea taxei pentru masinile cu Euro 4, iar metoda de calcul va diferi in asa fel incat suma de plata sa fie mai mica decat actuala "taxa tripla".

Nemirschi a mai spus ca Executivul va elabora un proiect de lege prin care va propune instituirea unui impozit auto anual, platit de toti cei care detin automobile, al carui cuantum va fi calculat in functie de capacitatea cilindrica a masinii si de nivelul de poluare.

"Pe termen mediu vom introduce in Parlament un proiect de lege care sa reprezinte o taxa anuala pentru toti poluatorii, deci va fi vorba de grame de dioxid de carbon si de capacitatea motorului, acelea vor fi cele doua elemente care se vor lua in calculul noii taxe, care de fapt nu este cea despre care vorbim in ordonanta", a mai spus Nemirschi.

Legea ar urma sa intre in Parlament in aceasta vara.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...