Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Cooperare intre Romania si Elvetia referitoare la TVA, accize, contrabanda, spalare de bani etc.

Cooperare intre Romania si Elvetia referitoare la TVA, accize, contrabanda, spalare de bani etc.

  Publicat: 10 Apr 2009       2845 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Confederatia este o uniune de state independente sau de unitati teritoriale autonome, infiintata pe baza unui acord international, prin care se determina conditiile de asociere a statelor si de functionare a acestora.
Acordul de cooperare intre Comunitatea Europeana si statele membre, pe de-o parte si Confederatia Elvetiana pe de alta parte, se va aplica provizoriu intre Romania si Elvetia incepand cu data de 8 aprilie 2009.

Confederatia este o uniune de state independente sau de unitati teritoriale autonome, infiintata pe baza unui acord international, prin care se determina conditiile de asociere a statelor si de functionare a acestora.
Este o modalitate principala de exprimare a consimtamantului de catre statele care au luat parte la negocierea tratatului si care este prevazuta si ceruta de dreptul intern al statelor semnatare, modalitate prin care tratatul este supus controlului parlamentar.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Coruptia, in sens larg, reprezinta folosirea abuziva a puterii incredintate, fie in sectorul public fie in cel privat, in scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
In pofida crearii unei piete unice si a Uniunii economice si monetare, nu exista inca o politica comunitara adevarata cu privire la impozitare. Prevederi specifice sunt incluse in Articolele 90-93 ale Tratatului de constituire a Comunitatii Europene (fostele Articole 95-99), dar procedura de adoptare a deciziilor in ce priveste impozitarea impune votul in unanimitate in Consiliu. Pina acum, acest mecanism a functionat ca o frana in ce priveste adoptarea de reguli comune privind impozitarea directa si indirecta.
Desemneaza structura fara personalitate juridica, din cadrul Cancelariei Primului-Ministru, institutie de contact a Oficiului European de Lupta Antifrauda, care asigura coordonarea luptei antifrauda si protejarea efectiva a intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania. Abrevieri: DLAF
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
In acest sens, tara noastra a trimis inca din data de 30 septembrie 2008 acceptul de aplicare provizorie a Acordului, iar Elvetia a trimis acceptul de aplicare, la data de 8 ianuarie 2009.
Prin adoptarea Legii nr.18 din 21 februarie 2008, Romania a aderat la Acordul de cooperare intre Comunitatea Europeana si statele membre, pe de-o parte si Confederatia Elvetiana, pe de alta parte, in vederea combaterii fraudei si a oricarei alte activitati ilegale in detrimentul intereselor financiare ale acestora. Pana la ratificarea de catre toate statele membre, acordul poate fi aplicat provizoriu, prin intermediul unei declaratii a partilor semnatare.
Obiectivul acordului este combaterea fraudei si a altor activitati ilegale ce afecteaza atat interesele financiare ale UE cat si cele ale Elvetiei. Acesta cuprinde dispozitii referitoare la asistenta administrativa si judiciara reciproca, in materie penala, in vederea protejarii intereselor financiare. Din domeniul de aplicare al acordului fac parte impozitele indirecte (TVA si accizele) si infractiunile vamale (inclusiv contrabanda), coruptia si spalarea de bani . Impozitarea directa este exclusa din domeniul de aplicare al acordului.

Conform Acordului semnat, fiecare parte contractanta desemneaza una sau mai multe unitati centrale competente sa solutioneze cererile de asistenta administrativa. In acest sens, Romania a desemnat Departamentul pentru Lupta Antifrauda DLAF drept unitate centrala.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: Cooperare intre Romania si Elvetia referitoare la TVA, accize, contrabanda, spalare de bani etc.
Articole Juridice

Limitele principiului retroactivitatii efectelor nulitatii deciziei de concediere. Neretroactivitatea deciziei de reintegrare a salariatului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Rolul organizatiilor sindicale in procedura transferului de intreprindere si al salariatilor
Sursa: Av. Iulian Gales

Formalitatile necesare transferului salariatilor de la un angajator (cedent) la altul (cesionar)
Sursa: Av. Iulian GalesJurisprudenţă

Decizia ICCJ nr. 12/2019: regimul suspendarii conditionate a pedepsei ca efect al aplicarii legii penale mai favorabile sub vechiul Cod Penal se menti
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia C.C.R. nr. 833/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 4 alin. (1) din OUG nr. 44/2015
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 788/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea nr. 85/2006
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Legislaţie

Ordinul nr. 553/2019 privind reglementarea procedurii de avizare a instrumentelor de plata electronica cu acces la distanta
Publicat in Monitorul Oficial nr. 485 din 14.06.2019 ...

Ordinul MDRAP nr. 1881/2019 - ajutoare de stat pentru regiunile pilot in cadrul initiativei "DG Regio pentru regiuni mai putin dezvoltate"
Ordinul nr. 1881/2019 privind instituirea masurii de sprijin, constand in acordarea unor ajutoare de ...

INSTRUCTIUNI privind restituirea garantiilor depuse pentru scoaterea temporara din circuitul agricol a terenurilor situate in extravilan inaintea intr
Instructiunile privind restituirea garantiilor depuse pentru scoaterea temporara din circuitul agric ...