Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » DNA. Cercetari penale pentru infractiunea de stabilire de valori comerciale nereale a bunurilor societatii

DNA. Cercetari penale pentru infractiunea de stabilire de valori comerciale nereale a bunurilor societatii

  Publicat: 19 Jun 2009       2123 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciului Teritorial Bucuresti - Biroul Teritorial Slobozia au dispus trimiterea in judecata a inculpatului TANJALA MIHAI, administrator al SC „ICMUG” SA Giurgiu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
In sensul legislatiei comunitare antitrust, prin „intreprindere” se intelege orice entitate angajata intr-o activitate economica, adica o activitate constand in oferirea de bunuri sau de servicii pe o piata data, independent de statutul sau juridic si de modul de finantare.
inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care,
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Prevazut in sectiunea II, cap. II., t. I, C. proc. pen., partea generala
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
S-a nascut in anul 1557, fiind fiul domnitorului tarii Romanesti, Patrascu cel Bun (1554-1557).
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,
fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand operatorilor economici la care statul este actionar, comisa cu ocazia unei operatiuni comerciale savarsita de catre o persoana cu atributii de administrare.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2004, inculpatul Tanjala Mihai, in calitate de administrator al SC „ICMUG” SA Giurgiu (fosta intreprindere de constructii si utilaje grele Giurgiu), societate care este operator economic la care statul era actionar, cu ocazia vanzarii a doua active din patrimoniul societatii (o cladire administrativa si un ansamblu de blocuri in constructie, inclusiv terenul aferent) a dispus sa fie instrainate la valori diminuate fata de valorile comerciale reale. In aceasta modalitate, activele au fost dobandite la preturi modice de catre firme controlate de inculpat si membrii familiei sale, pentru ca ulterior sa fie revandute la preturile de piata, inculpatul obtinand pentru sine, in mod necuvenit, suma de 20.749.609.000 ROL (aproximativ 511.931,5 euro, calculat la cursul mediu al anului 2004).
SC „ICMUG” SA Giurgiu s-a constituit parte civila cu suma de 39.826.990.000 ROL (aproximativ 982.606,08 euro, calculat la cursul mediu al anului 2004).
In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile apartinand inculpatului Tanjala Mihai .

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Giurgiu.
Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: DNA. Cercetari penale pentru infractiunea de stabilire de valori comerciale nereale a bunurilor societatii
Articole Juridice

Operatorul de transport aerian care a efectuat primul zbor este obligat sa acorde compensatii pasagerilor care au suferit o intarziere prelungita
Sursa: EuroAvocatura.ro

Administratorul unui site internet echipat cu butonul „imi place” al Facebook poate fi operator, impreuna cu Facebook, in privinta colectarii si a tra
Sursa: EuroAvocatura.ro

Combaterea hartuirii morale si a hartuirii sexuale la locul de munca, in spatiile publice si in viata politica
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Competenta teritoriala de solutionare a cauzei in materia conflictelor de munca
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 187 din 30 ianuarie 2019

Constitutionalitatea judecarii cererii de recuzare de catre insisi colegii judecatorului recuzat
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 366 din 28 mai 2019

Rejudecarea cauzei. Lipsa motivarii hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 124 din 23 ianuarie 2019

Legislaţie

Ordonanta nr. 11/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile public
Ordonanta nr. 11/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2 ...

Ordonanta nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale
Ordonanta nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale ...

Legea nr. 145/2019 privind statutul politistilor de penitenciare
Publicata in Monitorul Oficial nr. 631 din 30.07.2019. ...