Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » 10.200 de salariati din subordinea Ministerului Economiei vor fi disponibilizati

10.200 de salariati din subordinea Ministerului Economiei vor fi disponibilizati

  Publicat: 12 Aug 2009       809 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
10.200 de salariati din subordinea Ministerului Economiei vor fi disponibilizati pana la finalul anului

Substante rezultate în urma unor procese biologice sau tehnologice care nu mai pot fi folosite ca atare, dintre care unele sunt refolosibile.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala

4800 fiind deja disponibilizati incepand cu 1 ianuarie 2009, urmand ca pana la finalul anului sa mai aiba loc inca 5.400 disponibilizari, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu. De asemenea, in urma restructurarii agentiilor din subordinea Ministerului Economiei vor fi reduse 115 posturi.


Ministrul Economiei a mai anuntat ca Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive si Agentia Nucleara se vor comasa, ca urmare a suprapunerilor de competente care existau intre aceste structuri, iar Agentia Romana pentru Dezvoltarea Energiei va intra in componenta Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. De asemenea, Agentia Nationala pentru Dezvoltare Durabila a Zonelor Industriale va avea in coordonare Unitatea de Management a Proiectului privind inchiderile de mine si Unitatea de Management privind dezvoltarea zonelor miniere.


Biroul de Metrologie si Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si a Instalatiilor de Ridicat se vor restructura si isi vor reduce fiecare personalul cu 20%, a mai afirmat ministrul Videanu.


In ceea ce priveste cele 14 institute de cercetare aflate in subordinea Ministerului Economiei, ministrul Adriean Videanu a precizat ca de la 1 ianuarie 2010 acestia nu vor mai primi subventii de la bugetul de stat, urmand sa functioneze pe baza principiului eficientei economice. Ministrul Economiei a mentionat ca o parte din aceste institute vor sta la baza constituirii a doua institutii de cercetare si prognoza de care are nevoie ministerul Economiei, unul pe industrie, iar altul pe energie.Citeşte mai multe despre:   Comentează: 10.200 de salariati din subordinea Ministerului Economiei vor fi disponibilizati
Articole Juridice

Operatorul de transport aerian care a efectuat primul zbor este obligat sa acorde compensatii pasagerilor care au suferit o intarziere prelungita
Sursa: EuroAvocatura.ro

Administratorul unui site internet echipat cu butonul „imi place” al Facebook poate fi operator, impreuna cu Facebook, in privinta colectarii si a tra
Sursa: EuroAvocatura.ro

Combaterea hartuirii morale si a hartuirii sexuale la locul de munca, in spatiile publice si in viata politica
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Competenta teritoriala de solutionare a cauzei in materia conflictelor de munca
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 187 din 30 ianuarie 2019

Constitutionalitatea judecarii cererii de recuzare de catre insisi colegii judecatorului recuzat
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 366 din 28 mai 2019

Rejudecarea cauzei. Lipsa motivarii hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 124 din 23 ianuarie 2019

Legislaţie

Ordonanta nr. 11/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile public
Ordonanta nr. 11/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2 ...

Ordonanta nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale
Ordonanta nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale ...

Legea nr. 145/2019 privind statutul politistilor de penitenciare
Publicata in Monitorul Oficial nr. 631 din 30.07.2019. ...