din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2426 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Economia romaneasca va genera peste 150.000 de locuri de munca in 2008

Economia romaneasca va genera peste 150.000 de locuri de munca in 2008

  Publicat: 09 Jan 2008       2121 citiri       Sursa: Adevarul  


Constructiile, comertul, productia si sistemul bancar vor fi domeniile care vor absorbi un numar semnificativ de angajati.

Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Sectoarele sau subsectoarele economiei nationale/socioeconomice
Piata fortei de munca va urma si in acest an coordonatele deja stabilite in 2007. Deficitul de angajati din unele domenii de activitate va continua, iar industriile care au absorbit un numar mare de angajati vor fi motorul principal de scadere a ratei somajului.

Constructiile, comertul modern, retailerii, sistemul bancar, dar si serviciile se numara printre cele mai active industrii, in conditiile in care peste 150.000 de noi locuri de munca vor aparea pe piata romaneasca.

Spre deosebire de anii trecuti, cand investitiile masive din zona Capitalei au concentrat si o cerere crescuta de forta de munca in aceasta regiune, in 2008, expansiunea companiilor in teritoriu isi va spune cuvantul.

Vor fi disponibile tot mai multe locuri de munca si in orasele din provincie, si asta pentru ca tot mai multi investitori si-au redirectionat atentia spre noi zone cu potential mare de dezvoltare .

Laura Husti-Radulet, PR specialist in cadrul companiei de recrutare Lugera&Makler, considera ca productia si retailul vor fi principalele domenii care vor atrage un numar mare de noi angajati. "Dezvoltarea economica si aparitia de noi jucatori pe piata vor determina in 2008 o cerere crescuta de forta de munca in numeroase industrii.

Cele mai multe angajari consideram ca se vor realiza in domenii precum productia, si aici vorbim de investitiile din Ardeal, Nokia Village de exemplu, dar si in retail sau shared services centers (SSC-uri)", a declarat, pentru "Adevarul", Radulet. Potrivit acesteia, in acest an, cele mai numeroase cereri de forta de munca vin din domenii precum constructii, comert, productie, FMCG, SSC-uri, servicii, IT.

Necesarul crescut de forta de munca in aceste domenii se datoreaza, in buna masura, somajului scazut, migratiei fortei de munca, investitiilor masive realizate in anumite zone sau sectoare de activitate . In plus, specialistii in resurse umane considera ca lipsa personalului va fi resimtita si in perioada urmatoare.

"Deficitul de personal se remarca mai cu seama in cazul pozitiilor specializate, pentru care nu exista o piata suficient de vasta in vederea acoperirii necesarului de personal, indiferent de domeniile de activitate ale companiilor angajatoare", spune oficialul Lugera&Makler.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...