Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Proiectul Legii unice a salarizarii a fost finalizat si va intra miercuri in dezbaterea guvernului

Proiectul Legii unice a salarizarii a fost finalizat si va intra miercuri in dezbaterea guvernului

  Publicat: 17 Aug 2009       5603 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Proiectul Legii unitare a salarizarii a fost finalizat de reprezentantii Ministerului Muncii pe baza analizei impactului financiar a Ministerului de Finante, iar cresterea salariului minim ar majora salariile a cel putin 100.000 de bugetari, a declarat, Valentin Mocanu.

Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Acea ramura a disciplinei economice consacrata analizei deciziilor de alocare a resurselor monetare in procesele de productie de bunuri sau de servicii,
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale Ón interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.

"Ministerul Muncii a finalizat proiectul Legii unice a salarizarii dupa ceau fost primite si ultimele date de la Ministerul de Finante privind analiza impactului finaciar al introducerii noii grile de salarizare. Au mai avut loc unelemodificari in grilace privesc pozitiile ocupate de diferite categorii de bugetari", a spus secretarul de stat in Ministerul Muncii Valentin Mocanu.


El a adaugat ca proiectul Legii unice urmeaza sa fie analizat, miercuri, in sedinta de guvern.


Salariile a peste 100.000 de bugetari ar putea creste in 2010


Pe de alta parte, reprezentantul Ministerului Muncii a precizat ca salariile a cel putin 100.000 de bugetari ar urma sa creasca anul viitor, ca urmare a majorarii salariului minim pe economie .


"Odata cu majorarea salariului minim, salariile aflate sub noua valoare in grilavor trebui sa creasca.Intre100.000 si 150.000de bugetari vor avea parte de o crestere a salariilor, in functie de valoarea la care se va decide majorarea salariului minim", a explicat Mocanu.


Ministrul Muncii, Marian Sarbu, declara in cursul saptamanii trecute ca salariul minim pe economie va creste cu 25% fata de valoarea actuala si ca masura va intra in vigoare din prima zi a anului viitor. Astfel, salariul minim pe economie ar putea creste de la 600 lei, in prezent, la 750 lei.


Nota de fundamentare a "Legiiprivind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice", prevede la Sectiunea a 3-a privind "Impactul socio-economic al proiectului de act normativ", ca "in anul 2010 impactul macro-economic produs de aplicarea acestei legi va conduce la o crestere minora a castigului salarial mediu brut pe total economie, intrucat apreciem ca legea se va aplica la circa 150.000 persoane care se situeaza in apropierea salariului de baza minim".


Documentul mai prevede ca "in anul 2010 proiectul de act normativ se adreseaza in special persoanelor cu venituri mici si va realiza pentru personalul debutant o salarizare mai atractiva cu mult superioara celei existente in prezentCiteşte mai multe despre:   Comentează: Proiectul Legii unice a salarizarii a fost finalizat si va intra miercuri in dezbaterea guvernului
Articole Juridice

A fost modificat Codul muncii
Sursa:

A fost modificat regimul strainilor in Romania
Sursa:

CJUE. Un lucrator nu isi poate pierde in mod automat dreptul dobandit la concediu anual platit pentru ca nu a solicitat concediu
Sursa:Jurisprudenţă

Cauza CEDO: Hulpe si altii impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Intinderea rolului activ al judecatorului in administrarea probelor in litigiile de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale

Decizia CCR nr. 387/2018 privind neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 53 alin. (1) teza intai din Codul muncii (varsta de pensionare a femeilor)
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Legislaţie

LEGEA nr. 297/2018 privind Registrul National de Publicitate Mobiliara si pentru abrogarea OG nr. 89/2000 privind unele masuri pentru autorizarea oper
LEGEA nr. 297 din 3 decembrie 2018 privind Registrul National de Publicitate Mobiliara si pentru abr ...

Legea 287/2018 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017
Legea nr. 287 din 29 noiembrie 2018 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privi ...

OUG 100/2018 privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare si investitii
ORDONANTA DE URGENTA nr. 100 din 15 noiembrie 2018 pentru reglementarea unor masuri privind cadrul g ...