din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1324 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Tribunalul Bucuresti: Toate cauzele aflate pe rol vor fi amanate pentru noi termene de judecata

Tribunalul Bucuresti: Toate cauzele aflate pe rol vor fi amanate pentru noi termene de judecata

  Publicat: 29 Aug 2009       1910 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
In data de 27 august 2009 s-a desfasurat Adunarea Generala a judecatorilor ce functioneaza la Tribunalul Bucuresti.

Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Persoana care, in cadrul unui raport juridic de obligatie este indreptatita sa pretinda unei alte persoane, denumita debitor, executarea unei prestatii determinate; de a da, de a face ori de a nu face ceva.
Persoana care, in cadrul unui raport juridic de obligatie este indreptatita sa pretinda unei alte persoane, denumita debitor, executarea unei prestatii determinate; de a da, de a face ori de a nu face ceva.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.

Potivit unui comunicat semnat de jud. Laura Andrei, vicepresedinte, a��pe ordinea de zi s-au aflat spre discutare o serie de probleme organizatorice vizand functionarea Comisiei constituite conform Legii 211/2004.


Cu acest prilej au fost abordate propunerile legislative privind legea unica de salarizare si stadiul executarii hotararilor judecatoresti pronuntate in favoarea magistratilor ce functioneaza la Tribunalul Bucuresti in chestiuni ce tin de drepturile salariale ale acestora.


Vazand ca in continuare se refuza de catre Statul Roman respectarea unor hotarari judecatoresti intrate in puterea legii, ca in calitate de creditor Statul Roman, promoveaza o serie de acte normative de natura a proteja exclusiv interesele sale de creditor in ignorarea dispozitiilor hotararilor pronuntate de CEDO, participatii la Adunarea Generala au propus continuarea protestelor declansate in 6 iulie 2009. De asemenea, a fost subliniata discrepanta existenta cu privire la modul de abordare a salarizarii pentru puterea judecatoreasca in raport de celelalte doua puteri in stat in proiectul legii unice de salarizare .


Magistratii ce functioneaza la Tribunalul Bucuresti atrag atentia asupra faptului ca proiectul acestei legi ignora dispozitiile constitutionale cu privire la rolul crucial al justitiei intr-un stat de drept, constituind un real atac la independenta judecatorilor.


Adunarea Generala a decis continuarea protestelor in urmatoarea formula, incepand cu data de 31 august 2009.


1. Se vor judeca numai cauzele in materie penala privind masuri preventive si cele in materie civila privind plasamentul minorilor.


2. Toate cauzele aflate pe rol vor fi amanate pentru noi termene de judecata .


3. Activitatea judecatorilor desemnati la Registrul Comertului va viza strict o sedinta pe luna, urmandu-se aceeasi masura de amanare cu acordarea unor noi termene.


4. La Biroul Apostile se vor primi cererile, urmand ca magistratii desemnati sa le analizeze, iar eliberarea lor sa se realizeze la un termen ce va fi facut cunoscut partilor in scris, ulterior.


5. Se va reduce plafonul cauzelor nou intrate pe fiecare complet de judecata, termenele urmand a fi alocate corespunzator.


De asemenea, Adunarea Generala a aprobat propunerea formulata ca magistratii sa refuze in scris desemnarea in birourile electorale, urmand a se depune cereri scrise in acest sens, personal, de catre fiecare judecator.


In functie de rezultatul discutiilor purtate de reprezentantii Consiliului Superior al Superior al Magistraturii si ai asociatilor magistratilor cu reprezentantii puterii executive, se vor reanaliza modalitatile de desfasurare a activitatii.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...