din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2008 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Kovesi cere CSM sa aiba reactii prompte si sa nu incurajeze lenea

Kovesi cere CSM sa aiba reactii prompte si sa nu incurajeze lenea

  Publicat: 11 Jan 2008       2136 citiri       Sursa: Mediafax  


Institutii, piete si infrastructuri ce interactioneaza in mod complex
Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, s-a adresat, joi, membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) carora le-a cerut sa aiba reactii imediate fata de imixtiunile din justitie, sa nu incurajeze lenea si sa gaseasca solutii pentru criza de personal din sistem .

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Concept in temeiul caruia se aproba sau se dezaproba, pe baza unor criterii etice si juridice, obiceiurile,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Persoana fizica sau juridica care garanteaza cu veniturile sau cu bunurile sale o obligatie a unui debitor fata de creditorul sau.
Incalcarea dispozitiilor cu caracter administrativ sau disciplinar,
Kovesi a aratat, dupa prezentarea raportului de activitate a Consiliului, ca trebuie identificata cauza ineficientei sistemului si ca reactia CSM fata de orice imixtiune trebuie sa fie imediata.
"In fiecare an sunt raporte despre justitie si, din pacate, concluzia acestora este ca sistemul judiciar functioneaza defectuos. Este momentul sa identificam cauza lipsei de credibilitate a Justitiei, a ineficientei acestora si sa luam masuri urgente", a declarat procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi.

Kovesi a mai spus ca CSM are rolul de a administra Justitia si ca CSM nu are neaparat o problema legislativa, ci una de organizare institutionala si de functionalitate.

"Eficienta activitatii CSM nu este in niciun caz reflectata de raportele in care aratam cat de bine am muncit, de vreme ce oamenii se simt umiliti asteptand un semn de dreptate. Cum putem spune ca avem o justitie credibila, de vreme ce dosarele treneaza ani de zile?", a sustinut ea.
Procurorul general a spus ca are mai multe asteptari de la CSM. In primul rand, a spus Codruta Kovesi, se asteapta ca atunci cand procurorii sunt citati la comisii de ancheta CSM sa apere independenta acestora si nu reputatia. "Astept ca atunci cand suntem facuti procurori comunisti, CSM sa ne apere reputatia. Un procuror nu poate fi puternic fara un garant al independentei justitiei puternic, neezitant si operativ. Reactia CSM fata de orice imixtiune trebuie sa fie ferma si imediata, fara sa se gandeasca daca hotararile supara sau nu pe cineva", a mai spus ea.

Kovesi a adaugat ca procurorii corecti care-si fac treaba asteptata ca CSM sa-i delimiteze de procurorii care gresesc, "fie datorita unei pregatiri profesionale precare, fie datorita relei credinte si sa nu tolereze niciun fel de abatere a procurorilor, asumandu-si raspunderea aplicarii unor sanctiuni". "Procurorii corecti asteapta sa fie delimitati de cei care nu-si fac treaba", a spus procurorul general, care adaugat ca, de pe alta parte, trebuie sanctionate orice fel de abateri si analizate cauzele unor solutii incorecte.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...