din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2084 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Abia adoptata, Legea salarizarii unitarea va suferi unele corectii referitoare la reprezentarea categoriilor sociale

Abia adoptata, Legea salarizarii unitarea va suferi unele corectii referitoare la reprezentarea categoriilor sociale

  Publicat: 07 Oct 2009       1642 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Unica autoritate de justitie din Romania, garantul suprematiei Constitutiei, care se supune numai Constitutiei si legii sale de organizare si functionare.
Persoana care exercita provizoriu o functie in locul titularului.
Imediat dupa ce legea salarizarii unitare trece de Curtea Constitutionala si este promulgata de presedinte, se va constitui comisia interministeriala care va opera "corectii" asupra ei, a declarat ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, adaugand insa ca nu va suferi modificari "cadrul general al legii".

Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.


Ministrul a precizat insa ca e posibil ca modificarea sa duca si "la o mai buna reprezentare a categoriilor sociale" in cadrul grilelor de salarizare.


Potrivit lui Pogea, grupul de lucru interministerial va avea termen pana la finele lunii iunie 2010 sa aduca simplificari la legea salarizarii unitare, "ocazie cu care vor fi facute corectii".


"In niciun caz nu avem in vedere modificarea cadrului general", a declarat ministrul.


Acesta s-a intalnit marti cu liderii sindicali pentru a dezbate o lista de revendicari, printre care s-a aflat si renegocierea pachetului de legi pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, referitor la legea salarizarii unitare in domeniul bugetar, la educatie si la restructurarea agentiilor guvernamentale.


Sindicalistii au mai cerut si cresterea salariului minim pe economie garantat in plata la 740 de lei in 2010 si la 1.300 de lei in 2014.


Pe lista de revendicari s-au mai aflat dezvoltarea economiei nationale, realizarea de investitii in economie si stimularea unitatilor economice, asigurarea protectiei lucratorilor aflati in somaj si elaborarea legii unitare a pensiilor.


In ceea ce priveste salariul minim, in principiu s-a cazut de acord pentru cresterea acestuia, insa aceasta majorare va fi negociata cu patronatele, in cursul zilei de marti, incepand cu ora 16.00. Cresterea va fi facuta in functie de posibilitatile economiei, sustine Pogea.


Sindicalistii trebuie sa se prezinte, marti, 12 octombrie, la Ministerul Muncii, cu o serie de propuneri legate de proiectele de sustinere a investitiilor.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...