din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1862 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSM. Punere in executare a hotararilor judecatoresti

CSM. Punere in executare a hotararilor judecatoresti

  Publicat: 02 Nov 2009       5026 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Gheorghe Pogea s-a nascut in anul 1955. A absolvit Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor (metalurgie) din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti in 1981 si este doctor in stiinte si ingineria materialelor.
Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat in sedinta din data de 29.10.2009, punerea in executare a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in recursurile formulate de domnii procurori Sandu Ioana, Tulitu Tena si Stoian Gheorghe .

Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Inlaturarea efectelor actului juridic civil, datorita ingratitudinii manifestate de cel gratificat sau a neexecutarii culpabile a unor sarcini asumate.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Ordonanta de Guvern nr.124/2000 pentru �completarea cadrului juridic privind dreptul de autor si drepturile conexe, prin adoptarea de masuri pentru combaterea pirateriei in domeniile audio si video, precum si a programelor pentru calculator�, instituie pentru persoanele care produc, distribuie, comercializeaza sau inchiriaza programe pentru calculator pe teritoriul Romaniei, obligatia sa comunice Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, urmatoarele:
Convingere intima a unei persoane ca ceea ce face este bine,
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Act adoptat de organele de stat,



Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat hotararile Consiliului Superior al Magistraturii, prin care in data de 05 februarie 2009 a revocat din functiile de conducere de prim-procuror, prim-procuror adjunct si procuror sef Sectie Judiciara pe procurorii anterior mentionati.


De asemenea, instanta suprema a obligat Consiliul Superior al Magistraturii sa dispuna reintegrarea in functia de conducere pe care domnii procurori au detinut-o anterior pronuntarii hotararii de revocare.


Consiliul Superior al Magistraturii aminteste opiniei publice ca hotararile pronuntate in aceasta materie in procedura recursului de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt irevocabile si au putere de lege pentru persoanele in sarcina carora sunt stabilite obligatii .


Obligatiile stabilite prin hotarari judecatoresti irevocabile trebuie sa fie aduse la indeplinire de buna voie si cu buna credinta .


Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin hotararea luata in sedinta din data de 29 octombrie a respectat obligatia stabilita printr-o hotarare irevocabila precum si, principiul executarii cu buna credinta a acesteia.


Consiliul Superior al Magistraturii a fost consecvent in respectarea hotararilor judecatoresti intrate in autoritatea de lucru judecat si reaminteste opiniei publice ca ele nu pot face obiectul negocierilor ci trebuie respectate si puse in executare intocmai.




Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...