din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1891 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul de mediu: Exista ingrijorari referitoare la protectia impotriva substantelor chimice

Consiliul de mediu: Exista ingrijorari referitoare la protectia impotriva substantelor chimice

  Publicat: 09 Jan 2010       1194 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Exista ingrijorari tot mai mari privind posibilitatea ca expunerea combinata la substantele chimice provenite din diferite surse utilizate, de exemplu, in agricultura si industrie sa aiba efecte adverse asupra sanatatii umane,

Riscul reputational este riscul inregistrarii de pierderi sau al nerealizarii profiturilor estimate, ca urmare a lipsei de incredere a publicului in integritatea Bancii.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Reprezinta nepedepsirea faptuitorului datorita unor cauze prevazute de lege, precum: denuntarea infractorului, gradul de rudenie in caz de tainuire si de favorizare a infractorului etc.

chiar si in cazul in care fiecare substanta in parte nu isi depaseste propria limita de risc . La 22 decembrie, Consiliul Mediu a adoptat concluzii privind efectele acestei expuneri combinate.

Expertii estimeaza ca abordarea separata a fiecarui produs chimic, care predomina in cadrul evaluarii riscurilor, nu garanteaza o protectie suficienta impotriva riscurilor efectelor combinatiei de substante chimice. In consecinta, concluziile indeamna la o cercetare mai extinsa in acest domeniu . In plus, Comisia este invitata sa evalueze daca si in ce mod legislatia in vigoare abordeaza aceasta chestiune si sa sugereze modificarile si orientarile corespunzatoare, acordand atentie, in cadrul legislatiei viitoare, principiului precautiei.

Un accent deosebit se pune pe disruptorii endocrini. Acestea sunt substante care actioneaza intr-un mod similar hormonilor, perturband functionarea normala a sistemului endocrin. Sistemul endocrin este o retea de glande si hormoni care controleaza multe dintre functiile organismului, inclusiv cresterea, dezvoltarea si maturizarea. Se suspecteaza ca disruptorii endocrini interfereaza cu producerea hormonilor si cu actiunea acestora. Astfel de efecte au fost deja observate in randul animalelor, afectand reproducerea, dezvoltarea si imunitatea.

O serie de studii demonstreaza faptul ca se poate face o legatura intre disruptorii endocrini multipli si anumite efecte daunatoare asupra sanatatii umane. Expunerea poate avea loc, printre altele, prin intermediul hranei, al maselor plastice, al vopselelor si al produselor cosmetice. Se presupune ca aceste substante chimice sunt responsabile de



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...