Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliului Notariatelor din UE doreste recunoasterea actului autentic in 21 de state europene

Consiliului Notariatelor din UE doreste recunoasterea actului autentic in 21 de state europene

  Publicat: 29 Jan 2008       1934 citiri       Sursa: Avocatnet  


(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Noul presedinte al Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeana (CNUE), Juan Bolás Alfonso, si-a propus, pentru 2008, derularea mai multor proiecte comune cu institutiile UE pentru recunoasterea actului autentic in cele de 21 state membre ale CNUE, dintre care face parte si Romania.

Desfacerea casatoriei prin hotarare judecatoreasca, la cererea unuia sau ambilor soti, atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre ei sunt atat de grav si iremediabil vatamate, incat continuarea casatoriei este vadit imposibila pentru cel care cere desfacerea ei.
Desfacerea casatoriei prin hotarare judecatoreasca, la cererea unuia sau ambilor soti, atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre ei sunt atat de grav si iremediabil vatamate, incat continuarea casatoriei este vadit imposibila pentru cel care cere desfacerea ei.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Presedintele CNUE, Juan Bolás Alfonso, ales la inceputul acestui an, si-a stabilit ca obiective derularea mai multor proiecte cu institutiile comunitare pentru crearea unui spatiu juridic unic. Printre obiective se numara si recunoasterea reciproca a actului autentic in cele 21 state europene care dispun de sisteme notariale.

Totodata, CNUE si-a propus crearea unei Retelei Europene a Registrelor Testamentare si armonizarea dreptului comunitar al familiei, in materie de divort si succesiuni, prin dezvoltarea reglementarii comunitare privind obligatiile alimentare, divort si separare.

Un alt obiectiv al presedintiei CNUE vizeaza asigurarea operationalitatii Retelei Notariale Europene care permite cooperarea coordonata intre notarii din cele 21 organizatii nationale membre pentru rezolvarea cazurilor juridice transfrontaliere.

Juan Bolás Alfonso este la al doilea mandat ca presedinte CNUE, care va dura un an de zile .

CNUE este un organism cu sediul la Bruxelles care reprezinta mai mult de 40 de mii de notari europeni pe langa institutiile comunitare. CNUE reuneste in prezent 21 de state membre: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia si Spania.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati

Angajatorul are dreptul de a-si organiza activitatea insa aceasta nu inseamna ca prin reorganizare se poate modifica contractul individual de munca al
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.569/04.10.2017 a Curtii de Apel Galati

Legislatia pensiilor militare are un caracter special, derogatoriu, si nu poate fi completata cu dispozitiile Legii nr. 263/2010
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.620/18.10.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021
Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I ...

OUG 68/2021 pentru eliberarea, verificarea si acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor masuri pentru punerea in aplica ...

Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile impleme
Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de com ...