din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1858 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Romania sustine obligativitatea Codului de bune practici pe lanturile agro-alimentare

Romania sustine obligativitatea Codului de bune practici pe lanturile agro-alimentare

  Publicat: 31 Mar 2010       949 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Romania sustine obligativitatea Codului de bune practici pe lantul agro-alimentar pentru imbunatatirea functionarii lantului de aprovizionare cu alimente in Europa, deoarece introducerea voluntara a acestuia in Romania nu a avut rezultatele asteptate.

Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru, a sprijinit in cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit) desfasurate, marti, la Bruxelles, concluziile presedintiei privind lantul agro-alimentar, indicand preferinta pentru prevederile obligatorii ale Codului de bune practici, deoarece experienta Romaniei a aratat ca introducerea voluntara a acestuia nu a avut rezultatele asteptate.

De asemenea, oficialul roman a subliniat importanta adaptarii regulilor concurentei pentru a permite cresterea puterii de negociere a fermierilor pe lantul alimentar. In ceea ce priveste Strategia 2020, un alt subiect abordat in cadrul reuniunii, ministrul roman a evidentiat rolul multi-functional al agriculturii privind asigurarea securitatii alimentare in conditiile cresterii nevoii de alimente (la nivel UE si mondial). De asemenea, a sustinut importanta dimensiunii sociale a agriculturii prin contributia semnificativa la angajarea fortei de munca in zonele rurale si asigurarea unui nivel de trai echitabil fermierilor si rezervarea mediului natural prin contributia la atenuarea efectelor schimbarilor climatice.



Citeşte mai multe despre:    Codul de bune practici    Strategia 2020

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Strategia 2020: UE prezinta planuri pentru pensii adecvate, sigure si viabile
16 Feb 2012 | 3014

Comisia Europeana incearca sa gaseasca solutii in domeniul dreptului contractelor pentru a fluidiza functionarea pietei unice pentru consumatori si intreprinderi
02 Jul 2010 | 1149

83 la suta dintre romani considera ca saracia a crescut in ultimul an
23 Jun 2010 | 1216

S-au semnat primele contracte in cadrul Programului Operational pentru Pescuit
21 Jun 2010 | 1291

Piata interna, politica regionala si supravegherea datoriilor - esentiale pentru atingerea obiectivelor UE2020
20 May 2010 | 1220

Consiliul European a convenit asupra elementelor-cheie ale noii strategii pentru ocuparea fortei de munca si crestere economica, strategia UE 2020
01 Apr 2010 | 1195



Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 222/2019 asupra initiativei legislative a cetatenilor intitulate "Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei